Elevii giurgiuveni ce au acuzat toxiinfecții alimentare, într-o tabără din județul Brașov, s-au întors acasă sănătoși. Inspectorul general al IȘJ Giurgiu ne oferă câteva detalii în acest caz…

0
1094

Scriam cu o zi în urmă despre un grup de copii din Giurgiu,  plecați într- o tabără în județul Brașov, din care 11 au ajuns la spitale din Brașov din cauza unei toxiinfecții alimentare.

Rugat să ne dea mai multe amănunte despre această deplasare, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, ne-a spus:

”Nu cunosc nici eu prea multe detalii în acest caz. Știu doar că grupul era format din elevi de la mai multe școli din Giurgiu, tabăra făcând parte din cadrul unui proiect. Se pare că toxiinfecția ar fi survenit în urma consumării unor sandviciuri cu  mușchi…Am înțeles că cei de acolo au aruncat vina pe ceea ce au consumat copiii în oraș și nicidecum pe alimentele consumate în motelul în care aceștia au fost cazați.

Am citit la rândul meu din presă, care a fost justificarea celor din localitatea Săcele, locul în care au fost cazați elevii. Important este faptul că toți copiii s-au întors acasă sănătoși. Am înțeles că au fost  niște probleme minore, câteva vărsături și ușoare dureri abdominale ce nu au necesitat internarea copiilor ”- ne-a mai precizat insp. general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu.

(Jurnal)