Elevii Centrului Cultural Local „Ion Vinea” vor reprezenta România la un festival internaţional de folclor, în Macedonia

0
115
step up
arhiva

Trei grupe de copii, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, cu toţii cursanţi ai Centrului Cultural Local „Ion Vinea” şi ai Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii  Tradiţionale Giurgiu, vor reprezenta, timp de patru zile, municipiul şi judeţul nostru la un festival internaţional de folclor. De altfel, după cum ne declara directorul Centrului Cultural, Virgil Peţanca, cei treizeci de copii vor fi chiar reprezentanţii României la acest festival.

„Am primit invitaţia de a participa, în perioada 14 – 17 iulie, la Ohrid, în Macedonia, la un festival internaţional folcloric. Am acceptat, pentru că, în primul rând, este o modalitate de a stimula copiii şi tinerii să se aplece către folclor, fie că vorbim despre dansuri, fie că vorbim despre interpretare”, ne declara Virgil Peţanca.

Către Ohrid vor pleca grupul de dans modern al Centrului Cultural, trupa de majorete STEP UP (trupă  care va avea un program aparte, prin prezentarea unui colaj de etnodance)  şi formaţia de dansuri populare „Românaşul” de la Centrul Judeţean pentru  Conservarea  şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Giurgiu.

Decizia implicării Centrului Judeţean de Conservare a venit din raţiuni economice, costurile deplasării fiind, astfel, împărţite.  Ne-am despărţit de directorul Centrului Cultural Local „Ion Vinea” nu înainte ca acesta să ne asigure că Orchestra de Suflători „Valahia” îşi continuă, la rândul ei, programul de concerte susţinute săptămânal, în Parcul Alei, aşa cum i-a obişnuit de o bună bucată de vreme pe giurgiuveni.                           (Jurnal)