Elevii care vin din străinătate se plâng de numărul mare de teme

0
299

Peste 200 de copii din Giurgiu s-au întors în ţară, împreună cu părinţii lor, care – ani de zile – au lucrat în Occident, în ultimii doi ani școlari. Şi, după cum este normal, copiii trebuie să meargă la şcoală. O fac şi chiar nu au mari probleme de integrare în învăţământul românesc. Se confruntă, însă, cu o mare problemă: temele pentru acasă sunt prea multe şi prea grele, susțin ei.

Cei mai mulţi dintre elevii reveniţi în ţară au studiat în Italia, Spania şi Germania, Franţa, Norvegia şi Cipru.

În anul şcolar precedent, 2018/2019, au fost depuse, la Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, în cele două semestre, 107 de dosare de echivalare a studiilor pentru copiii reveniţi din străinătate. Dintre aceștia, 13 s-au înscris la începutul anului școlar, în timp ce 94 au fost înscriși în timpul anului școlar. Pe cicluri de învățământ, cei mai mulți, 70, au fost înscriși în ciclul primar; alți 30 au revenit pe băncile școlilor în ciclul gimnazial, iar la liceu au revenit șapte elevi.

În anul școlar anterior acestuia, 2017/2018 numărul total al elevilor ce s-au reîntors în școlile giurgiuvene a fost de 82. Și în acest caz, cei mai mulți – 47 – au fost elevi din ciclul primar, urmați de cei din învățământul gimnazial (23) și liceal (12).

Și în primul, și în al doilea an școlar analizat de reprezentanții ISJ Giurgiu, la solicitarea „Jurnal giurgiuvean”, nu au fost înregistrate cazuri de elevi repetenți, ci doar două cazuri de abandon școlar, în anul 2018 / 2019, la elevii din învățământul primar.

(Jurnal)