Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Conform promisiunilor, Ludovic Orban a eliberat din funcții aproape 40 de secretari de stat

Conform promisiunilor, Ludovic Orban a eliberat din funcții aproape 40 de secretari de stat

0
Conform promisiunilor, Ludovic Orban a eliberat din funcții aproape 40 de secretari de stat
Premierul Ludovic Orban participa la prima sedinta oficiala a Cabinetului Orban, miercuri, 6 noiembrie 2019, la Palatul Victoria din Bucuresti. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

(…) am eliberat din funcție cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Mâine voi continua – a declarat Ludovic Orban, la Romexpo, după participarea la Topul Național al Firmelor Private din România, potrivit Mediafax.

Trebuie pregătite deciziile, analizată baza legală și după aia să semnez, de aceea nu pot mai repede. Acestea sunt funcții de demnitate publică. Guvernul PSD a plecat. Toți secretarii de stat PSD, toți președinții, vicepreședinții și în general toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care și-au bătut joc de România în ultimii trei ani de zile. Voi elibera peste tot. Numărul total al secretarilor de stat va fi făcut public în momentul în care adoptăm hotărârile de Guvern de organizare și funcționare a ministerelor. Vom reduce drastic numărul de secretari de stat” a mai spus nou premier .

Ludovic Orban a cerut curățarea instituțiilor publice de persoane puse pe alte criterii decât competența, dând exemplul funcțiilor de consul general sau a secretarilor de stat.

Miercuri a apărut în Monitorul Oficial decizia de eliberare din funcția de consilier onorific al vicepremierului pentru parteneriate Strategice a lui Mihnea Daniel Năstase, fiul lui Adrian Năstase și a lui Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu (lider PSD Vaslui), din funcția de secretar de stat.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
69 %
4.3kmh
100 %
vin
17 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °