MOL România încheie un parteneriat cu Salvați Copiii România și donează 300.000 EUR pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru mai multe spitale de copii și secții de pediatrie din țară.

 Echipamentele vor avea ca destinație secțiile de pediatrie ale spitalelor din Timișoara, Pitești, Brașov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și din Giurgiu. 

MOL România anunță astfel semnarea unui parteneriat cu organizația Salvați Copiii România și donează 300.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație, cu care vor fi dotate șase spitale din România.

Prin această donație Spitalul Județean de Urgență Giurgiu  a fost înzestrat cu un pulsoximetru, aspirator secreții, spirometru, electrocardioagraf, termometru digital non contact.

Toate echipamentele vor fi achiziționate de Salvați Copiii România, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Necesarul de dotări a fost determinat în urma discuțiilor cu medicii și directorii spitalelor implicate, iar livrarea echipamentelor se va face începând cu finalul lunii februarie.

În România, aproximativ 20.000 de copii se nasc prematur în fiecare an, arată datele Salvați Copiii, iar sute de bebeluși luptă chiar din primele zile pentru viața lor și au nevoie de infrastructură medicală modernă, care să le ofere o șansă  în plus.

(Jurnal)