Finlanda a trecut de Danemarca cu 1-0, la capătul unui meci ce a fost marcat de  accidentul grav suferit de Christian Eriksen în min. 43, când inima i s-a oprit pe teren…

Meciul a fost întrerupt aproape 2 ore. După ce s-a confirmat că starea lui Eriksen este bună, jucătorii și oficialii au  reluat jocul, dar jucătorii danezi au fost vizibil afectați de ceea ce pățise coechipierul lor și asta s-a văzut și în joc.

Finlanda a fost cea care a înscris, în minutul 60, prin Joel Pohjanpalo care a marcat cu capul din centrarea lui Jere Uronen.

Chiar dacă a fost primul gol marcat de naționala nordică la un turneu final din  întreaga sa istorie, fotbaliștii finlandezi au dat dovadă în continuare de fair-play și nu s-au bucurat, după meci păstrând o oarece solemnitate la ieșirea de pe stadion…

Cu siguranță nimic nu este însă pierdut pentru danezi la acest turneu final.  Cel mai important lucru pentru ei este însă, la acest moment,  faptul că Eriksen s-a refăcut și este într-o stare stabilă.

Belgia- Rusia  3-0… Lukaku, de neoprit la Sankt Petersburg

În meciul ce a încheiat ziua de sâmbătă, Belgia a învins la pas, echipa Rusiei care a practicat un joc extrem de lipsit de inspirație, abia reușind să trimită, de câteva ori, mingea spre poartă.

Belgia, liderul clasamentului FIFA, s-a impus clar, fără emoţii, prin golurile marcate de Romelu Lukaku (min. 10 și 88) şi Thomas Meunier (min.34).

”Diavolii roşii”, cum sunt porecliți belgienii,  au reuşit să marcheze cel mai rapid gol al turneului prin atacantul Romelu Lukaku , în minutul 10 al primei reprize, profitând de intervenţia stângace a lui Semenov, la centrarea lui Mertens. De precizat că Romelu Lukaku a fost  de neoprit la Sankt Petersburg, încântându-i pe spectatori  prin jocul său rapid și extrem de eficient.

Rusia a încercat în mai multe rânduri să dea replică, dar Courtois a fost de fiecare dată la post la mingile expediate în careul său de jucătorii ruși.

După înfrângerea de sâmbătă seara de pe stadionul Sankt Petersburg, Rusia a ajuns astfel la şase meciuri consecutive fără victorie la EURO.

(Jurnal)