După egalul obținut pe teren propriu cu echipa din Voluntari ,  antrenorul secund al Astrei Giurgiu, Cristian Petre, dă vina pe starea terenului  pentru a justifica jocul prost al echipei sale , jignindu-i nejustificat  pe salariații GSL

0
282

cristi-petre-rapid Foto: ”- De unde-o scoseși bre, nea Petre, și p’asta? De acolo de unde te scarpini mata…!” 

Rușine celor care se ocupă de acest teren, probabil sunt niște oameni din Giurgiu, angajați de Primărie. Nu se poate ca din cel mai bun gazon al acestei ligi, el să devină acum unul execrabil, pe care nu poți juca nici la divizia C. Să le fie rușine, noi știm foarte bine ce s-a întâmplat. Aici nu este întâmplare, este vorba de incompetența unor bețivi notorii. Au făcut pe supărații și au sabotat totul. Au udat terenul ziua, pe 40 de grade, în loc să-l ude seara” –declara  public antrenorul secund al echipei Astra Giurgiu,  Cristian Petre,   la scurt timp după meciul încheiat de Astra la egalitate (1-1 ) cu echipa din Voluntari.

 În legătură cu acest aspect conducerea Societății Giurgiu Servicii Locale, în mod justificat a dorit să dea o replică  antrenorului secund  al Astrei:  

”În legătură cu afirmațiile făcute de dl. Cristi Petre, antrenorul  secund al echipei Astra Giurgiu,   facem câteva precizări:
Mentenanța gazonului este asigurată de o firmă specializata cu care clubul ”Astra” se află în contract direct. În consecință  Primăria Giurgiu, prin Giurgiu Servicii Locale,  nu are nicio implicare în luarea deciziilor cu privire la tratamentele și procedurile ce trebuie aplicate gazonului.

 Programul de udare al gazonului a fost stabilit printr-o adresă pe care Giurgiu Servicii Locale a primit-o (și pe care  o putem pune oricând la dispoziția opiniei publice), din partea Clubului, program ce a fost recomandat de firma ce asigură mentenanța gazonului.
Înțelegem  supărarea domnului antrenor pentru rezultatele din ultima perioadă a echipei pe care o conduce, însă dacă are ceva de reproșat  în privința stării gazonului, să se adreseze firmei cu  care Astra Giurgiu a încheiat  contract.  În legătură cu cei care s-au simțit jigniți de această declarație, așteptăm acum și noi din partea conducerii Clubului scuzele de rigoare, pentru că oamenii  aceștia chiar muncesc zi de zi  pe acest stadion pentru a asigura condiții optime bazei sportive, pe care toți cei care au pășit în incinta ei, fie din țară sau din străinătate au lăudat-o atât pe ea cât și pei care reușesc să o întrețină la acest nivel. În  finalul acestui punct de vedere, doresc să mai subliniem  o dată faptul că  mentenanța gazonului nu este asigurată de Primăria Giurgiu  și nici de Giurgiu Servicii Locale!”

 De precizat că antrenorul secund al formației Astra Giurgiu, Cristian Petre, nu este la prima gafă de acest gen.  Într-o conferință de presă, în Supercupa României, disputată  la Cluj-Napoca în luna iulie, pe o ploaie torențială, el critica starea proastă a terenului declarând că  la un moment dat pe stadion se juca polo și nu fotbal.

Iată de ce vom  propune ca la următoarea campanie de însămânțare a gazonului, pe stadionul Marin Anastasovici , să participe voluntar și Cristi Petre care după cum observăm se pricepe mult mai bine la horticultură decât la antrenat o echipă de fotbal. La o asemenea atitudine din partea secundului echipei Astra,  noi, spectatorii, nu putem avea , la rândul nostru, decât o reacție asemănătoare cu a sa , strigând de la peluză, de unde fotbalul pe care-l joacă echipa pe care o antrenează arată tot mai  lamentabil: Huuo, Cristi Petreeee! Demisia! Demisia!

(Kronikar)