accident-rutier1De multe ori auzim rostindu-se  în legătură cu câte vreun accident soldat cu moartea cuiva, sintagma: Așa i-a fost soarta. 

Așa am putea spune și despre victima accidentului straniu, din data  de 30 august .  În jurul orei 05:45,  dimineața, M. G., un tânăr de 22 ani, din comuna Comana, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe str. Vornic Șerban Cantacuzino din localitatea Comana, județul Giurgiu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care se afla staționat pe partea carosabilă, în fața unui imobil.

          Din accident a rezultat decesul unui bărbat de 75 ani, din comuna Comana, județul Giurgiu, care se afla culcat pe bancheta din spate a autoturismului staționat.

 Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice (sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei.

          Polițiștii Serviciului Rutier au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Ultima fraza este de folosit – in lectiile de gramatica – despre cum sa nu utilizezi limba romana atat cat s-o poti face inteligibila celor cu care dialoghezi. Sa nu-si permita o gazeta de felul acesteia angajarea unui corector, care sa cenzureze acele texte unde limba romana este ,,faultata” astfel ? Daca formularea apartinea vreunui inspectorat judetean de politie nu m-as fi mirat. Insa-i vorba de-o gazeta , frati romani ! Daca nici la gazeta nu se mai scrie corect romaneste, atunci unde ? Ramane ca si-n cartile tiparite sa ne-asteptam la greseli de felul acesteia despre care zic eu. Mai multa rigoare, frati giurgiuveni. Caci daca nici Jurnalul nu-l mai citesc, de unde sa-mi iau si eu informatii despre ce mai fac vietuitorii judetului Giurgiu ?