Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat marți, la Parlament, că trebuie schimbată legislația astfel încât un proprietar să poată să recurgă la „măsuri extreme” atunci când un hoț îi pătrunde în casă.

„Eu mă gândesc că trebuie schimbată legea și acolo unde oamenii locuiesc, unde ar trebui ca familia ta să se simtă în siguranță (…) Legea trebuie să fie modificată să discutăm despre siguranța cetățeanului, pentru siguranța familiilor noastre acolo unde locuim. Oricine intră și amenință într-un fel, fără a avea acceptul proprietarului într-o casă, să poți să iei măsurile de rigoare, chiar și cele extreme, pentru că altfel nu ai cum să-ți aperi familia. Așa cum spune legea astăzi, dacă vine un criminal sau un hoț tu să iei aceleași măsuri, dacă domnul ăla vine cu un băț, tu trebuie să ai tot un băț, dacă domnul vine cu un cuțit, tu trebuie să ai tot un cuțit, dacă iei o măsură mai mare decât el, ești condamnat. Nimeni nu ar trebui să pătimească că își apără familia în casa lui”, a declarat Niculae Bădălău, conform Mediafax.

O inițiativă lăudabilă, dar care vine în totală contradicție cu  măsurile penale pe care liderul PSD, Liviu Dragnea ar dori să le aplice   în România, respectiv de către ministrul Justiției Tudorel Toader, în sensul unei relaxări a pedepselor pentru cei ce săvârșesc astfel de infracțiuni.

 

(Jurnal)