Dumitru Iordache, primarul comunei Călugăreni: „Oamenii au conștientizat importanța vaccinării și își doresc să revină la normalitatea dinainte de pandemie”.

0
118

Numărul celor vaccinați în comuna Călugăreni din județul Giurgiu este în continuă creștere. În centrul de vaccinare special amenajat de către Primăria Călugăreni și dat în funcțiune la data de 15 martie 2021, centru situat în centrul comunei, vis a vis de Primăria Călugăreni, este forfotă mare de mai bine de o săptămână de zile.

Astfel, așa cum ne declara și primarul Dumitru Iordache „aceștia au început să se vaccineze într-un ritm mult mai mare. Am susținut păstrarea deschisă a acestui centru de vaccinare, chiar dacă în perioada verii numărul celor vaccinați a fost extrem de redus. Acum se pare că decizia de a nu-l închide a fost cea corectă.”

Tot edilul comunei Călugăreni este de părere că rolul cadrelor medicale din comuna sa trebuia să fie unul mult mai activ. „Trebuiau încurajați să se vaccineze, în special cei care sufereau de complicați, astfel ca boala să nu-i secere acum, pe capete”.

Deși pe perioada de vară primăria a inițiat două campanii de vaccinare și informare în târgul de week-end de la Călugăreni, numărul celor ce s-au imunizat cu acea ocazie a fost foarte mic.

Totuși numărul din ce în ce mai mare de persoane vaccinate în ultima perioadă, îi dă speranțe primarului că „oamenii au conștientizat importanța vaccinării și că își doresc, astfel, să revină cât mai curând la normalitatea dinainte de pandemie”.

(Ana Magheru)