Dumitru Constantin, primar al comunei Florești Stoenești: „Primăria se poate lăuda în acest an cu încasări cu 100% mai mari comparativ cu anul trecut”

0
191

Modernizările comunei Florești- Stoenești au continuat și vor continua și în perioada următoare, la fel și lucrările de investiții sau cele de branșare a celor 400 de familii la rețeaua de gaze naturale.

Astfel, sala de sport a școlii din Palanca, dar și cea din Stoenești au fost utilate cu o contribuție integrală din bugetul local al comunei.

Primarul comunei, Dumitru Constantin, ne-a declarat că „tradiția în materie de tenis de masă trebuie dusă mai departe în comuna noastră”. În acest sens, pe lângă cele două echipe de fotbal Avântul Florești și Progresul Palanca, primarul dorește să înființeze și o echipă de tenis de masă, cu ajutorul unui ONG.

Primăria se poate lăuda în acest an cu încasări cu 100% mai mari comparativ cu anul trecut, ne mai spunea edilul comunei, ceea ce face la bugetul primăriei să fie excedentar cu sumele încasate în plus față de cele estimate a se încasa.

Tot în ultima perioadă s-a reușit pavarea unui număr de 3 străzi, care urmează a fi racordate anul viitor și la rețeaua de apă și canalizare a comunei, acesta fiind și motivul pentru care s-a apelat doar la pavare și nu la asfaltarea acestora.

O problemă gravă din punctul de vedere al primarului este refuzul furnizorului de gaz natural de a realiza branșarea unui număr de 400 de familii la rețeaua de gaz.

Deși, contribuția este 100% a primăriei, Premier Energy a tot tărăgănat acest lucru.

Toată rețeaua din întreaga comună este realizată integral cu bani din bugetul local, pentru restul de 5,9 km existând banii necesari efectuării lucrărilor de branșare.

„Este un lucru total nefiresc și totodată incorect… Primăria nu are nici o vină în această situație creată, lumea crede că noi vindem gaz. Ei solicită racordarea la rețea, noi fiind însă prinși la mijloc. Chiar dacă prețul gazului natural a crescut, avem un număr de 400 de cereri care își așteaptă soluționarea. Sperăm totuși ca în perioada următoare acest conflict să fie soluționat și problema rezolvată”– ne preciza Dumitru Constantin.

Pentru a soluționa aceste refuzuri repetate, primăria a apelat la ANRE.

Ne-am adresat Agenției Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei în vederea medierii relației cu furnizorul de gaze naturale, care ne-a refuzat până acum cu obstinație, extinderea rețelei de gaze la nivelul întregii comune, deși mai avem avem foarte foarte puțin.

Sperăm ca intervenția ANRE să-i convingă pe distribuitori să faciliteze și să simplifice branșarea la rețea”.

Dorim primarului și locuitorilor comunei Florești – Stoenești ca această problemă să fie soluționată cât mai curând, astfel ca fiecare să se poată bucura de sărbători în tihnă alături de toți cei dragi.

(Ana Magheru)