Cu siguranță comuna Florești-Stoenești se va transforma într-un mic orășel cochet în următoarea perioadă grație proiectelor pe care atât primarul comunei, Dumitru Constantin, le-a început, dar și Consiliul Județean Giurgiu prin PNRR 2.

Două dintre proiectele pe care C.J. Giurgiu le-a atras prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României se referă la modernizarea DJ 404 și 401A prin construirea de piste de biciclete, dar și realizarea de rețele de captare a apei pluviale.

Aceste două proiecte vor începe în această primăvară și au termen de finalizare luna iunie- iulie a acestui an.

Proiectul de buget pentru anul 2022 a fost aprobat de către Consiliul Local al comunei Florești-Stoenești, urmând ca ulterior să fie aprobat de forurile superioare, iar Primăria să-și înceapă derularea proiectelor pe care le-am prezentat într-un material anterior.

Primăria va continua asfaltarea ultimilor 2,5 km de drumuri din comună, lucrare realizată cu bani din bugetul local al Primăriei.

Un alt proiect ce va începe în această primăvară și care se va derula pe o perioadă de 3 ani este realizarea și modernizarea trotuarelor din întreaga comună.

Extinderea rețelei de gaze va continua începând cu primele zile ale lunii martie. Firma care va executa aceste lucrări a intrat în posesia certificatelor de urbanism emise de Primăria Florești -Stoenești necesare pentru realizarea documentației finale.

„Furnizorul de gaz a solicitat Certificate de Urbanism pentru toate străzile din comună pe care urmează să extindă rețeaua de distribuție” – ne declara primarul comunei, Dumitru Constantin.

Nici copiii nu au fost uitați de către primăria din Florești- Stoenești, aceștia putând opta începând cu 1 martie 2022 pentru înscrierea la diverse cursuri de chitară, pian, vocal instrumental ( canto și muzică pop), tobe dar și pictură.

Toate cursurile sunt GRATUITE, primăria putând realiza acest proiect în colaborare cu Asociația ,,Clearwater Revival” și Căminul Cultural.

Trebuie precizat și faptul că maestrul Emil Chican de la trupa rock Spitalul de Urgență este cel ce îi va învăța pe cei mici tainele chitarei.

Detaliile legate de înscrieri urmează a fi precizate de Primărie pe pagina sa de Facebook.

Edilul are o surpriză și pentru reprezentantele sexului frumos, dar despre aceasta vor mai vorbi în articolele următoare.

(Ana Magheru)