DSP Giurgiu, din nou compromisă din cauza incompetenței purtătorului de cuvânt!

0
735

În urmă cu o zi pe un site local sub titlul: ”Polemică: DSP și Prefectura Giurgiu nu se pun de acord”, apărea un material ce observa, perfect justificat, că, cităm: purtătorul de cuvânt al DSP Giurgiu a transmis un comunicat de presă privind situația COVID-19 (incidența și vaccinări) pentru județul Giurgiu (…) total eronat, după care, la scurt timp purtătorul de cuvânt, de data aceasta al Prefecturii a intervenit, spunând că datele sunt incorecte și că nu trebuiau publicate.

Nu ne surprind deloc bâlbele purtătorului de cuvânt al DSP Giurgiu cât timp acesta a fost angajat(ă), de curând fără concurs, neavând nicio pregătire în ale jurnalisticii. Duduia a fost se pare băgată pe sub ușa noului director al Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, Iulian Stoenescu (Sperăm ca ăsta să fie adevărul!), din rațiuni greu de înțeles, în plin scandal mediatic asupra modului cum obțin unii posturi în instituțiile publice.

Până mai ieri individa ce ocupă acest post de purtător de cuvânt, a fost salariată a Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene si Control Trafic Giurgiu, unde își manifesta obediența față de partidul care o angajase (PSD), combătând aprig politicile liberale și pe reprezentanții locali ai acestui partid.

Având alergie la locurile de muncă din mediul privat, actualul purtător de cuvânt al noii instituții de stat, DSP Giurgiu, încearcă să se reorienteze, ridicând acum osanale celor prezenți la guvernare, dar continuând să pupe și să se închine la moaștele partidului care a consacrat-o ca un (ipotetic) veșnic funcționar public.

De precizat că doar cu câteva zile în urmă, anticipând erorile ce urmau să apară din cauza incompetenței acestei individe, am înaintat o adresă către DSP, în care ceream directorului instituției să ne explice modul în care a fost angajată, care sunt competențele ei profesionale pe acest post etc.

Sperăm că directorul DSP ne va oferi cât mai repede niște explicații în acest caz și că nu va fi nevoie de intervenția instituției Prefectului pentru ca DSP să nu mai gafeze, impardonabil, creând panică în rândul publicului.

Sperăm totodată ca pe viitor DSP Giurgiu să nu mai apeleze la astfel de comunicatori, pentru a face publice comunicatele instituției, ci la societăți media cu credibilitate și notorietate, cât timp tot acest proces de informare este susținut din bani publici.

Vă redăm mai jos, comunicatul care a creat confuzie (cât și replica Prefecturii Giurgiu), confuzie care a compromis încă o dată imaginea Direcției de Sănătate Publică Giurgiu și așa destul de șifonată…

DSP GIURGIU – Bună dimineața ! Comunicat din partea DSP GIURGIU referitor la situația Covid – incidență și vaccinări . 9 februarie 2021 Cazuri confirmate-7(1 GR,1 Milcocatu,1 Ad. Copăceni, 1 Săbăreni, 1 Gogoșari, 1 Bol. Deal, 1 Colibași)
Refuza internarea – 2(1 Milcovățu, 1 Săbăreni)
Decese-0
Vaccinuri efectuate – 413(140 GR(spital), 70 GR(liceu), 133 Bol. Vale ,70 Hotarele)

Instituția Prefectului Giurgiu – Vă rugăm să nu comunicați datele de mai sus, sunt eronate. Vom reveni cu informarea corecta.

(Jurnal)