Consiliul Local, prin Primăria Municipiului Giurgiu și Direcția Poliției Locale Giurgiu, a achiziționat un aparat de depistare a substanțelor psihotrope consumate de conducătorii de autovehicule, aflați în trafic. Aparatul va fi folosit de agenții poliției rutiere ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, pe raza Municipiului Giurgiu.

Aparatul, denumit “Analizator Drager Drug Test 5000”, este un aparat performant, ce depistează opt tipuri de droguri.

”Acest tip de aparat este unic la nivel național. Mai există, într-adevăr, ceva asemănător la nivel național, în București, dar nu este atât de performant. Sperăm astfel, ca numărul accidentelor produse de conducătorii auto, aflați sub influența drogurilor, să scadă iar cele două componente ale luptei împotriva drogurilor, prevenirea și combaterea, să fie influențate în sens pozitiv”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Primăriei Giurgiu, șeful serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ, comisar șef Marian Popescu.

Mai mult, primarul municipiului spunea că, în perioada următoare, între Primăria Municipiului Giurgiu și Inspectoratul Școlar ar urma să fie încheiat un parteneriat prin care elevilor din liceele giurgiuvene le va fi prezentat aparatul proaspăt achiziționat, iar celor care vor dori acest lucru, chiar li se va permite „testarea” acestuia.

Aparatul achiziționat de municipalitate și dat în administrarea Serviciului Poliție Rutieră din cadrul IPJ Giurgiu a costa 21.400 lei, și are toate verificările și avizele metrologice, comerciantul având autorizație exclusivă pe piața românească pentru asemenea aparatură.

(A.L.)