61531888Recent,  Mircea Băsescu , fratele fostului președinte al României, Traian Băsescu a primit  4 ani de închisoare cu executare. El este suspectat că a luat 250.000 de euro șpagă, ca să-l scape de închisoare, pe interlopul Bercea Mondial. Sentința nu este definitivă, dar și dacă ar fi, Mircea Băsescu ar sta după gratii numai 4 luni, adică numai o treime din pedeapsă. Asta   pentru că are 62 de ani, adică 16 luni, din care se scad cele petrecute în arest preventiv și la domiciliu, iar asta ar mai însemna că ar ramâne doar 4 luni după gratii. Suma de 600.000 de euro ar fi fost plata „eliberării” lui Bercea. Din această  sumă 250.000 de euro au intrat în buzunarul fratelui președintelui. Schimbul era intermediat de Marian Capatana, un om de afaceri din Dolj, dupa cum dovedeste o inregistrare facuta chiar de fiica lui Bercea, Izaura.

O altă rudă a fostului președinte, nepotul acestuia, Dragoș Băsescu a fost la rândul lui condamnat  la 2 ani și 6 luni de închisoare,  cu executare, într-un dosar de trafic de influență. Decizia magistraților nu este însă definitivă.  Potrivit DNA, în data de 13 martie 2014, „Dragoș Băsescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (n.r. — Sandu Staicu), denunțător în cauză, 500.000 de euro pentru o soluție de respingere a arestării într-o contestație formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea și încă 500.000 euro atât pentru obținerea unei soluții favorabile în cauza respectivă, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia”, adaugă sursa citată.

Și în sfârșit, nașul de botez  al nepoatei  lui Traian Băsescu, primarul orașului Chișinău,  Dorin Chirtoacă, a fost reţinut în seara de joi, 25 mai, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie pentru 72 de ore. Edilul este bănuit de trafic de influenţă şi riscă până la şapte ani de închisoare .

Ulterior, fostul președinte, Traian Băsescu  a postat pe Facebook un mesaj în care , referindu-se la pedeapsa  lui Mircea Băsescu,  a spus că fratele său a primit „o pedeapsă grea”. El a mai menționat : „Procesele nu sunt politice în România, dar înscenări sunt posibile”.

(Jurnal)