niculescu-sumudicaFC Voluntari a câștigat sâmbătă 27 mai, Cupa României, la fotbal, în partida susținută în compania echipei Astra Giurgiu. După ce la finalul celor 120 de minute de joc scorul era egal , 1-1, a urmat executarea loviturilor de la 11 metri ce a dat câștig de cauză echipei din Voluntari…

Astfel FC Voluntari câștigă în premieră Cupa României la fotbal, după ce a trecut ( scor general 6-4), de Astra Giurgiu.
Au marcat Ioniță , în min. 36 pentru giurgiuveni, respectiv Marinescu , min. 83 din penalty, pentru FC Voluntari.

La loviturile de departajare, pentru FC Voluntari au marcat Ad. Balan, Marinescu, Vodut, Ivanovici și C. Achim. Pentru Astra Giurgiu au înscris Fabricio, Săpunaru și Seto, iar Al. Stan a ratat.

823176-rky6828

Un meci controlat în mare parte de echipa lui Șumudică , dar în care astralii nu au reușit să reziste până la final dorinței de afirmare a echipei din Voluntari.  O partidă între cele mai bătrâne echipe din Liga I-a , după media de vârstă a jucătorilor . Un joc frumos care însă nu a reușit să adune la stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești decât 9.274 de spectatori, conform News.ro.

Șumudică ratează în acest fel un trofeu pe care și l-ar fi dorit foarte mult și pe care nu l-a câștigat niciodată ca antrenor. ”Omul cu gură mare”, cum mai este poreclit antrenorul echipei din Giurgiu, ar putea pleca în această vară de la Astra dacă stafful administrativ al Clubului giurgiuvean nu se va înțelege cu acesta. Unii dintre specialiștii în fotbal spun că fără Șumudică, Astra Giurgiu ar putea deveni doar o amintire pentru fotbalul românesc, așa cum probabil va deveni însuși antrenorul de astăzi al echipei, în foarte scurt timp, prin plecarea acestuia…

Echipele aliniate în teren, sâmbătă, 27 mai:

FC Voluntari:
Balauru – Maftei, Balaur, Cazan (C. Achim ’63), Acsinte – Novac (Vodut ’76), C. Lazar – Capatana, Marinescu, Popadiuc (Ivanovici ’46) – Ad. Balan. Antrenor: Claudiu Niculescu.


Astra Giurgiu:
Lung – Al. Stan, Sapunaru, Fabricio, Junior Morais – Seto, Lovin (Pitian ’79) – Al. Ionita, Budescu, Teixeira (Nicoara ’62) – S. Bus (Florea ’75). Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Capatana ’49, Ivanovici ’52, C. Lazar ’80, Ad. Balan ‘114 / S. Bus ’63, Sapunaru ’88, Al. Stan ‘106.
Arbitri: Istvan Kovacs (central) – Vasile Marinescu, Mircea Grigoriu (asistenti) – Alexandru Tudor (rezerva).

(Jurnal)