AcasăActualitateDREPT LA REPLICĂ al primarului din Adunații Copăceni, Daniel Rusu la articolul...

DREPT LA REPLICĂ al primarului din Adunații Copăceni, Daniel Rusu la articolul apărut în „GiurgiuPeSurse”

DREPT LA REPLICA al primarului comunei Adunații Copăceni, Daniel RUSU, la articolul apărut în Giurgiupesurse „ Dilemele primarului de la Adunaţii Copăceni, Dănuţ Rusu: Cine-a pus… stâlpul în drum, ăla (n)-a fost om nebun”.

În acest sens, am primit la redacției următorul DREPT LA REPLICĂ:

„Articolul pe care l-ați publicat în vederea informării opiniei publice aduce prejudicii de imagine atât Primăriei comunei Adunații Copăceni, dar implicit și mie, personal.

„Aș dori în primul rând să fac următoarea precizare: imaginile prezentate în materialul la care se face referire sunt din satul Novaci, sat care aparţine oraşului Mihăileşti.

Pe raza întregii comune Adunații Copăceni sunt 3- 4 situaţii de acest fel.

În al doilea rând, pentru o corectă informare, cititorii dumneavoastră trebuie să ştie că trotuarele care sunt prezentate în imagine nu au fost realizate de către Consiliul Local Adunaţii Copăceni. Investiţia a făcut parte dintr-un proiect mai amplu, care a inclus şi asfaltarea de către Consiliul judeţean Giurgiu a DJ 412, drum care duce la Mihăileşti.

Fiind vorba de o investiţie integrată, aceasta a inclus şi realizarea de trotuare, printr-un proiect realizat din fonduri europene. Locuitorii comunei Adunaţii Copăceni îşi amintesc foarte bine cum arată această zonă – asfaltul era distrus, vegetația neîntreținută la acel moment, fiind înlocuită cu actualele trotuare.


Cu respectul adecvat pentru domnul preşedinte USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, speram, mai ales că a deţinut, ce este drept pentru o perioadă scurtă, funcţia de subprefect al judeţului Giurgiu, să ştie că aceste trotuare nu sunt realizate de către Consiliul Local Adunaţii Copăceni.

Aceasta, cu atât mai mult, cu cât USR-ul are doi consilieri în Consiliul Local al comunei Adunaţii Copăceni care i-ar fi putut oferi toate informaţiile corecte. Astfel, ar fi fost evitată o situaţie jenantă în care să lanseze public acuzaţii nefondate.

Trebuie precizat faptul că din dorința ca lucrurile să fie făcute cât mai bine, am luat legătura cu societatea comercială care are în proprietate aceşti stâlpi de energie electrică încercând o relocare a acestora.

Din nefericire, nu există o soluţie tehnică pentru acest lucru, costurile relocării ridicându-se la zeci de milioane de euro.

Referitor la afirmaţia din articolul dumneavoastră că avem numeroase studii de fezabilitate şi expertize tehnice „SF” realizate la nivelul primăriei Adunaţii Copăceni, aceasta este parţial adevărată.

Da, avem, pentru că avem şi multe proiecte în derulare, ori în curs de implementare. Oricine de bună credinţă poate să verifice numărul proiectelor depuse la nivelul comunei noastre, pe tot ceea ce însemnă programe naţionale şi europene. Este rezultatul muncii oamenilor din primăria noastră, împreună, bineînţeles, cu cei care colaborăm.

Nu există studii de fezabilitate care să nu aibă în spate finanţare. Acesta a fost modul meu de lucru de când am preluat conducerea primăriei. Eu nu îmi bat joc şi nu cheltuiesc fără rost banii obţinuţi cu trudă de către oamenii din Adunaţii Copăceni.

Aceste principii au dat rezultate şi s-au materializat în investiţiile făcute în ultimii ani în comuna noastră”.

Dan Rusu, primarul comunei Adunaţii Copăceni

VREMEA

Giurgiu
cer senin
24.5 ° C
24.5 °
24.5 °
38 %
1.8kmh
4 %
sâm
23 °
Dum
26 °
lun
31 °
mar
30 °
mie
21 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!