Drept la replică în urma publicării de către giurgiu-net.ro a articolului “Imaginea NEPĂSĂRII! Un giurgiuvean din Malu, lăsat să agonizeze în casă, bolnav și sărac. Autoritățile pasează responsabilitatea de la una la alta”:

Primarul Comunei Malu, Mirel Jantea, a fost înștiințat în urmă cu câteva zile că persoana în cauză, D.C., nu a mai fost văzută ieșind din casă.

Primarul a trimis poliția la adresa lui D.C., să verifice situația. S-a luat legătura cu familia acestuia, care nu dorește îngrijirea lui.

De la înștiințare și până la internare, starea sa de sănătate a fost zilnic monitorizată de asistenta medicală comunitară.

În data de 02.10.2021 a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, secția Neurologie, unde se află și în prezent.

Personalul medical a stabilit că D.C. nu se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale și este eligibil pentru internarea într-un centru de persoane vârstnice.

După externare, cel mai probabil va fi internat în Centrul de Asistență socio-medicală Mogoșești, unde va beneficia de asistență medicală, îngrijire și suport emoțional.

În ceea ce privește acuzația privind închiderea Centrului de la Mironești – este tot o dezinformare marca PSD. Se dorește, în fapt, din multe considerente, transformarea centrului într-unul pentru persoane cu dizabilități.