Dr. primar în Dermatologie , Alina CHIOSEA: ”Atenție părinți la pisicile de pe stradă, ce vă pot îmbolnăvi copiii…!”

0
857

Odată cu debutul sezonului cald, giurgiuvenii au început deja să se plângă de afecțiuni ale pielii. Așa cum ne spunea medicul specialist în Dermatologie, Dr. primar, Alina Chiosea, în această perioadă se observă o agravare mai ales a acneelor și  foliculitelor…

Acest lucru se datorează prafului din atmosferă, a căldurii excesive , transpirației… În același timp se observă o agravare a micozelor de piele,  legate mai ales de contactul cu animalele, cu pisicile în special… Așa că părinți, atenție la pisicile de pe stradă!  Dacă înainte, când pe străzi se găseau foarte mulți câini vagabonzi, ei erau cei ce constituiau un pericol permanent,  mai ales pentru cei mici, acum pericolul îl reprezintă pisicile…Copiii le văd pe stradă, le iau în brațe, se joacă cu ele, le bagă în sân și se trezesc ulterior că sunt plini de ciupercă!

Alergiile, atât cele respiratorii, dar și cele cutanate se manifestă și ele în această perioadă, inclusiv la față, fotodermatoze, alergiile de la soare, căci soarele de primăvară dă alergii și pătează pielea  totodată. De aceea cei care au probleme cu pigmentația  trebuie să folosească neapărat creme de protecție. 

Tot acum atenție și la alunițe…Atenție la expunerile la soare…!

Tot mai mulți se plâng în ultima vreme de căderea părului, cauza fiind perioadele de stres la care sunt expuși. Sunt multe doamne care intră în panică pentru că le cade părul. Vreau să le liniștesc spunându-le că  există diverse tratamente. Așa că pot să vină liniștite la cabinet și le vom ajuta…. Dacă unele căderi de păr se manifestă pe fond de stres, altele sunt de natură hormonală…De aia este bine să vină cât mai curând și să facă o consultație la medic ” – ne-a mai precizat Dr. primar, specialist în Dermatologie, Alina Chiosea.

(Jurnal)