Referindu-se la comentariile malițioase din ultimul timp din spațiul mass media în legătură cu viitoarele majorări ale punctului de pensie, cât și al altor beneficii destinate   persoanelor de vârsta a treia, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, deputatul Elena Dinu a precizat, în cadrul conferinței de presă de joi, 19 octombrie:

Tot mai mulți pensionari ne-au transmis semnale în ultima perioadă, auzind în spațiul public discuții despre Legea pensiilor. Semnalele s-au transmis atât nouă, parlamentarilor, cât și prin intermediul organizațiilor de pensionari, vis-a-vis de viitoarea Lege a pensiilor.

PSD își va respecta promisiunile pentru pensionari. Partidul Social Democrat va respecta toate promisiunile pentru pensionari asumate pentru anul 2018, cât și pentru anii următori, așa cum ele sunt prevăzute în programul de guvernare, și așa cum le-a respectat pentru anul 2017. Am propus în programul de guvernare si am și respectat creșterea punctului de pensie de la 871,7 la 1.000 de lei, am crescut pensia minimă aflată în plată de la 400 la 520 de lei, am eliminat plata CAS pentru pensionari și am scutit de impozit pensiile sub 2.000 de lei. Acestea sunt promsiuni asumate în programul de guvernare pentru anul 2017 și implementate, deci respectate. Așa vom respecta și toate promisiunile pentru anul 2018, cele mai importante fiind creșterea punctului de pensie de la 1.000 la 1.100 de lei și creșterea pensiei minime garantate aflate în plată de la 520 la 640 de lei, măsură care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018”, spunea deputatul social-democrat.

În privința sumelor necesare unor asemenea majorări, Elena Dinu a mai precizat: „Aș vrea să îi asigur pe toți pensionarii că aceste măriri sunt cuprinse în bugetul anului 2018, că există bani pentru aceste măriri, și, de asemenea, vreau să le mai spun că Legea pensiilor este un lucru care nu a fost asumat pentru intrarea în vigoare de la 2018. În acest moment, este spre avizare la Ministerul finanțelor publice urmând să intre într-o dezbatere vastă în Parlamentul României, pentru a fi amendată, și, după ce toate dezbaterile vor fi încheiate, speranța noastră este că această lege va elimina inechitățile din actualul sistem de pensii”, a încheiat deputatul Elena Dinu.

(Jurnal)