media-manipulation-561x290Astăzi, 5 iulie,  un material publicat de două site-uri ”Giurgiuveanul ”și ”Știri Giurgiu”,  ne-a pus pe gânduri ,dându-ne în același timp fiori . Știrea anunța pur și simplu faptul că, cităm:  Răzvan Cuc urmează să fie numit administrator public al județului Giurgiu, intenţia fiind anunţată de noul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu. Știri Giurgiu afirmă chiar că această numire este ”oficială”!

Ulterior autorii acestei știri precizează , cităm : Anterior numirii în funcţie, Consiliul Judeţean Giurgiu va organiza la finalul acestei luni un concurs pentru ocuparea postului vacant de administrator public al judeţului Giurgiu. Păi băi deștepților, dacă Răzvan Cuc este ”oficial  administratorul public ,  ce rost ar mai avea concursul?

Unul dintre autori, crezând că-i aduce vreun serviciu de imagine viitorului candidat  la funcția anunțată, scrie, cităm : Este un post pe care Răzvan Cuc îl poate ocupa cu succes, având în vedere că deţine experienţa profesională şi abilităţile necesare pentru a fi un bun administrator public al judeţului Giurgiu.

Dezinformare, prostie sau rea intenție?

Să  deducem că autorii știrii ne vorbesc despre un simulacru de concurs, al cărui  scop nu poate fi decât formal din moment ce ei se antepronunță cunoscând deja câștigătorul?

Cum poți afirma că cineva este ”oficial” administrator public cât timp concursul  va avea  loc abia peste ceva timp, iar tu nici măcar nu  ai stat de vorbă cu cel pe care l-ai anunțat ca ocupant oficial al acestei funcții?   

Autorii știrii dau mai departe câteva detalii despre organizarea concursului pentru ocuparea acestui post, făcând totodată  precizarea că cei ce urmează să promoveze acest concurs trebuie să aibă studii universitare în domeniul științelor juridice, administrative, economice, și că vechimea în specialitate  trebuie să fie de minim cinci ani! Drăcușorul prostiei îi impinge pe cei doi să tragă concluzia   că toate condițiile de ocupare a postului  conturează perfect experiența profesională a lui Răzvan Cuc !

Luând legătura cu cel incriminat, ministrul secretar de stat, Răzvan Cuc,  politicianul giurgiuvean a rămas perplex spunând că nu a fost vorba de nicio discuție pe această temă și că nu vrea să-și piardă vremea cu fabulațiile pe care închipuiți oameni de presă încearcă să le sugereze opiniei publice, probabil cu intenția clară de a-i denigra imaginea. 

Întrebat dacă ar fi declarat cuiva ceva în legătură cu o eventuală intenție a lui Răzvan Cuc de a candida pentru funcția amintită mai sus, președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, s-a arătat la fel de surprins de întrebare ca și de conținutul știrii, considerând-o ca pe o dezinformare tendențioasă, menită să compromită atât ideea de concurs , cât și imaginea colegului său, Răzvan Cuc.

 Închipuiți-vă,  după o astfel de  știre, cum ar putea fi privită o eventuală candidatură a Lui Răzvan Cuc pe această funcție și ce comentarii s-ar face în cazul în care domnia sa ar și câștiga, evident,  în mod onest acest concurs?  

Iată o mostră , atunci când profesia  și raționamentul nu te ajută, de cum poți compromite șansele și probitatea profesională a unui om de bună credință, așa cum      l-am cunoscut eu pe Răzvan Cuc, născând în mod gratuit o droaie de suspiciuni  și de  îndoieli , punând sub semnul întrebării corectitudinea modului de susținere al unui concurs de ocupare a unei funcții publice. Iată de ce m-am întrebat, în cazul autorilor acestei știri ce s-a demonstrat total falsă, dacă este vorba despre dezinformare, prostie sau de rea intenție? Eu cred că știrea are câte puțin din toate…

(Florian TINCU)

 

2 COMENTARII

  1. Am citit articolul de pe site-ul Giurgiuveanul si este adevarat ce afirma domnul Tincu in articolul de mai sus. Sincer si eu m-as inscrie la un asemenea concurs, dar problema mea e ca nu fac parte din nici un partid politic. Am citit despre conditii si conditii, dar daca e vreun aranjament ce rost mai are un asemenea concurs de ochii lumii? Cu Zona Libera cum e?