Două proiecte importante pentru sănătatea giurgiuveană, prezentate de deputatul Elena Cristina DINU

0
169

Două investiții majore în sănătate, făcute la nivelul județului de Consiliul Județean Giurgiu, vizează reabilitarea, extinderea și dotarea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu. Despre acestea a oferit, recent, în conferință de presă, deputatul social democrat, dr. Cristina Elena Dinu:

”La  discuții legate de acest proiect am participat săptămâna trecută, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean, de conducerea Spitalului, pentru că este un proiect de suflet al nostru, un proiect pe care, în calitate de giurgiuveni, îl suținem și ni-l dorim realizat pentru ca spitalul nostru să ajungă la un standard superior. 

Această clădire care este veche și structurată inițial ca centru materno-infantil, să ajungă un Spital Județean de Urgență așa cum ne dorim cu toții, a avut nevoie de o extindere. Cele două corpuri mici, din cele patru corpuri ale SJU vor fi supraînălțate, asigurând astfel spațiile necesare pentru a putea extinde spațiile existente și pentru a putea aduce saloanele și tot ce înseamnă utilități din vechiul Spital la standarde europene. Proiectul nostru ar fi fost mult mai avansat  dacă am fi acceptat ca, o dată cu această reabilitare să pierdem din numărul de paturi. Acest lucru nu puteam să-l acceptăm pentru că numărul de paturi la SJU Giurgiu nu este unul foarte mare, ele fiin permanent ocupate. Prin această reabilitare inițială ar fi trebuit să recompartimentăm și să facem niște spații mai mari, lucru ce ar fi însemnat o reducere a numărului de paturi. 

Acesta este motivul pentru care am întârziat cu acest proiect. 

Lucrările vor viza supraînălțarea primelor două corpuri, extinderea spațiilor, extinderea zonei în care funcționează UPU care, așa cum știți, funcționează acum într-un spațiu insuficient.

Acest proiect se va derula pe durata a doi-trei ani, este un proiect de anvergură care, în momentul în care va fi gata, SJU Giurgiu va fi printre primele cinci spitale din țară. 

Este neapărată nevoie de aceste lucrări pentru că este singurul Spital de Urgență din județ și are o adresabilitate mare. Deci, facem lucruri”, a concluzionat deputatul social democrat!

Pentru a înlăturarea oricăror discuții despre ce se face sau nu se face, referitor la modernizarea sănătății giurgiuvene, Elena Dinu a prezentat și schițele viitoarei construcții.

(Jurnal)