p1După inundația produsă de topirea zăpezii, coroborată cu conformația terenului din zona unei curți din localitatea Novaci (în apropiere de Mihăilești), pompierii giurgiuveni au intervenit, din nou, tot la o curte. De această dată, intervenția a fost în comuna Călugăreni, unde subsolul unei case a ajuns să fie inundat.

La locul celei din urmă solicitări, s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, cu o motopompă transportabilă de la Punctul de Lucru Călugăreni și un autocamion de intervenție cu o motopompă remorcabilă NOVUS 2000 de la Detașamentul Giurgiu.

La intervenția de la Novaci, pompierii au intervenit cu două motopompe transportabile și două remorcabile, cele din urmă cu un debit de evacuare de 2200 l/minut și, respectiv, 13.000 l/minut. Dispozitivul realizat pentru evacuarea apei din curtea inundată a măsurat circa nouă sute de metri, iar lupta cu apa a durează de mai bine de 12 ore, dar, din fericire, este aproape câștigată, iar pentru casele din zonă nu mai este niciun pericol.

(O.C.)