În fiecare an, imediat după ceremonia de acordare a premiilor Academiei americane de film, actorii, actriţele, oficialii studiourilor de film, dar şi agenţii vedetelor, dar şi multe alte celebrităţi se adună la Teatrul Dolby de la Hollywood, sala de bal, de la etaj, pentru un dineu luxos, servit de bucătarul Wolfgang Puck şi de cei 350 de membri ai echipei sale. Anul acesta sărbătoarea Oscarurilor va avea loc duminică, 26 februarie.
Bucătarul Wolfgang Puck, care se ocupă de meniurile vedetelor la „Governors Ball”, petrecerea oficială care are loc după gala premiilor Oscar, organizată de Academia americană de film, a oferit detalii despre pretenţiile culinare extravagante ale celebrităţilor prezente la eveniment. „În urmă cu mai mulţi ani, o anumită nuanţă a bomboanelor M&M a trebuit să fie exclusă din toate bombonierele”, şi-a amintit bucătarul vedetelor Wolfgang Puck cu privire la o anumită petrecere „Governors Ball”, organizată după o fostă gală a premiilor Oscar.
„Cu o altă ocazie, a trebuit să servim un oaspete al evenimentului afară pentru că acesta dorea să fumeze în timpul mesei”, a adăugat bucătarul. Wolfgang Puck este conştient de faptul că a servi un număr mai mare de 1.500 de oaspeţi, cea mai mare parte a acestora fiind printre cele mai mari staruri ale cinematografiei, nu este un lucru facil.
Deşi sunt anumite cerinţe venite din partea vedetelor care reprezintă provocări cu totul neobişnuite, Puck le face faţă cu brio: „O dată, a fost un puşti la dineul respectiv, iar cineva din echipa noastră a trebuit să fugă la McDonald’s pentru a-i lua un hamburger. Suntem profesionişti şi îi facem pe oaspeţii noştri să se simtă bine”.
În acest an, aperitivele includ tartar de ton picant într-un con de susan miso, pâine prăjită cu avocado, taco cu umplutură din rădăcini de taro şi ciuperci sălbatice, cartofi cu caviar la cuptor, friptură de bovine Kobe (cunoscută şi ca Wagyu). Pentru cei care preferă altceva, există un raw bar, iar, la capitolul deserturi, un bufet care serveşte specialităţi din ciocolată. Totul este în cantităţi generoase, de la pizza în forma premiilor Oscar la mini-antreurile din brânză gratinată. Bucătarul celebrităţilor, Wolfgang Puck, este conştient de faptul că trebuie să împace gusturile tuturor nominalizaţilor premiilor Oscar. În timp ce pretenţiile deosebite din partea vedetelor sunt fascinante, cantităţile de mâncare puse la bătaie pentru a hrăni vedetele sunt greu de imaginat. Totuşi, Wolfgang Puck a oferit o cantitate estimativă a anumitor ingrediente şi produse necesare pentru marea masă a premiilor Oscar , de duminică seară.
Câte tacâmuri punem la masă
Anul trecut (2016 ) Puck a avut nevoie de : 4.000 de farfurii, 6.000 de furculiţe de cocktail (furculiţele utilizate special în consumul preparatelor din peşte), 4.500 de scobitori de bambus, 1.300 de stridii, 10 kilograme de caviar, 7.500 de creveţi, 147 de kilograme de orez, 113 litri de sos cocktail, 6.500 de pizze în formă de Oscar, coapte la cuptor de lemn, 3.000 de pachete de grisine, 1.000 de sendvişuri cu brânză gratinată, 1.500 de ouă de prepeliţă, 800 de smochine, 136 de kilograme de coastă de vită Kobe (Wagyu), 400 de conopide, 37 litri de sos vinaigrette, 5.000 de ouă, 2.500 de macarons, 1.000 de mini prăjituri, 7.000 de mini ciocolate în formă de Oscar.
Meniul mai include tarte cu ton la cuptor, falafel din mazăre dulce, paste cu caşcaval la cuptor, covrigei săraţi, popcorn poleit cu aur comestibil, taco cu creveţi şi mango, hot-dog din făină de porumb cu homar și gustări din somon afumat care au forma statuetei Oscar. Pentru a hrăni 1500 de oaspeţi prezenţi la ceremonie va fi nevoie de foarte multe produse. Aşadar, organizatorii au comandat: 7500 de creveţi, 2375 de covrigei săraţi, 3500 de gofre de porumb, aproape 160 de kilograme de ton , 68 de kilograme de rucola, zece kilograme de caviar, 7.000 de figurine de ciocolată în formă de statuetă …
Cei care preferă preparatele calde vor avea la dispoziție cartofi la cuptor cu caviar, plăcintă din pui cu trufe negre, costițe din vacă wagyu sau preparate vegetariene precum varză de Bruxelles cu piure din semințe, salată de țelină cu iaurt, sorg și morcovi și o gamă variată de deserturi.
Popcorn cu ulei de trufe şi presărat cu praf de aur
Însă, nici în acest an nu vor lipsi mult așteptatele preparate-surpriză. Wolfgang Puck a pregătit popcorn cu ulei de trufe şi presărat cu praf de aur, falafel din cartofi dulci, tacos cu tuberculi de taro, creveţi şi mango, pateuri piperate cu praf de trufe negre, burgeri din carne de homar şi agnolotti cu păstârnac, 2.400 de covrigei de casă și salată de sfeclă cu pui cu brânză și iaurt de capră, fulgi de ovaz cu citrice și un mix de salate cu legume, potrivit People. Aproximativ 300 de bucătari îşi vor uni forţele pentru a prepara bucate selecte. Meniul evenimentului, pregătit de un maestru în ale gătitului.
„Vom prepara 20 de tipuri de deserturi. Fiecare invitat va primi din partea noastră câte o figurină Oscar din ciocolată. Nu vreau să aud că cineva a plecat acasă plângând că nu a primit vreun premiu Oscar. Noi vom oferi astfel de trofee tuturor”, a menţionat Wolfgang Puck, bucătarul-şef.
(Jurnal)