Două incendii auto, într-o singură zi

0
126

Un autoturism a luat foc, în cursul dimineții de 27 iunie, pe podul de la barajul Mihăilești. În mașină se aflau patru persoane, dintre care și doi copii. Conducătorul auto și pasagera din dreapta au observat că iese fum de la motor, au oprit și au coborât imediat din mașină.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

În incendiu au ars materialele combustibile aferente compartimentului motor și s-a spart parbrizul. Cel mai probabil acesta a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.

Tot în cursul zilei de 27 iunie, un autoturism a ars în totalitate, în localitatea Copaciu. Roțile mașinii au rămas blocate într-o zonă mlăștinoasă și, în timp ce încerca să iasă din acel loc, conducătoarea auto a simțit miros de fum și și-a dat seama că există pericol de incendiu. În scurt timp, autoturismul a fost cuprins de flăcări.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, care au stins incendiul. Cel mai probabil acesta a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, cei de la ISU Giurgiu recomandă respectarea următoarelor măsuri:

„ verificaţi instalaţia electrică, astfel încât aceasta să nu prezinte cabluri neizolate;

– nu faceți improvizații la instalația electrică;

– asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

– verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

– verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autoturism”.

(Jurnal)