Două distincții importante pentru Colegiul Național „Ion Maiorescu”. Una dintre ele este acordată ÎN PREMIERĂ!

0
443

Luni, 28 octombrie, au debutat Zilele Colegiului Național „Ion Maiorescu” – Giurgiu, prilejuite de aniversarea a 150 de ani de la înființarea celei mai prestigioase unități de învățământ din municipiul și județul Giurgiu.

Cu această ocazie, directorul Colegiului, prof. Corina Anton, a făcut un anunț care nu face decât să îi umple de mândrie pe foștii sau actualii maiorescieni: două distincții importante au fost conferite Colegiului.

„Este vorba despre Distincția Culturală conferită Colegiului Național „Ion Maiorescu”, acordată de Academia Română pentru contribuția importantă adusă la dezvoltarea învățământului, culturii, științei și sportului la nivel național și internațional, pe parcursul a 150 de ani de existență.

De asemenea, și Casa Regală a României a conferit Colegiului distincția Crucea Casei Regale, „la un secol și jumătate de la înființare, pentru că duce mai departe personalitatea și idealurile lui Ion Maiorescu, a precizat directorul Colegiului.

De menționat faptul că distincția Culturală oferită de Academia Română este o premieră națională, până la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, nicio altă unitate de învățământ din România neprimind o asemenea recunoaștere din partea celui mai înalt for cultural român.

(Jurnal)