În data de 07.04.2021, pentru reducerea poluării factorilor de mediu prin abandonarea/ incinerarea deșeurilor în județul Giurgiu, a fost întocmit un Protocol de colaborare intre Inspectoratul de Politie Județean Giurgiu, Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu și Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Giurgiu, aprobat de Prefectul Județului Giurgiu.

În după-amiaza zilei de 08.04.2021, reprezentanții IPJ Giurgiu au identificat în trafic, pe teritoriul administrativ al orașului Bolintin Vale, doua autoutilitare care transportau deșeuri de fier vechi. Menționam că printre deșeuri au fost identificate inserții metalice rezultate în urma incinerării de anvelope uzate sau cabluri.

 

Echipa de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Giurgiu a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 60.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art.19 din HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

De asemenea, comisarii Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Giurgiu au indisponibilizat în vederea confiscării cele doua autoutilitare, în conformitate cu prevederile actului normativ menționat mai sus.

(Jurnal)