BULETIN DE PRESĂ 10.04.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 10.04.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 10.268 (dintre care 47 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 7.887;
  • în carantină la domiciliu – 588 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 577 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 25.611 de persoane, dintre care 75 în ultimele 24 de ore.
Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 2.312 de cazuri active, dintre care 1.735 spitalizați și 577 în izolare la domiciliu.

Menționăm că la data de 09 aprilie a.c., a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 51 de ani. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 01 aprilie a.c., fiind internată într-o unitate spitalicească din judeţul Giurgiu, unde s-a produs şi decesul.

De asemenea, tot la data de 09 aprilie a.c., a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 70 de ani. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 06 aprilie a.c., fiind internată într-o unitate spitalicească din judeţul Giurgiu, unde s-a produs şi decesul.
În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 69.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 79 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.
Echipaje mobile din cadrul I.S.U.J. Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și din localitățile: Slobozia, Vedea, Putineiu, Izvoarele, Oinacu, Gostinu, Bolintin-Deal, Bolintin-Vale, Floreşti-Stoeneşti, Ogrezeni, Săbăreni, Bucşani, Roata de Jos, Clejani, Letca Nouă, Bulbucata, Mihăileşti, Ulmi, Buturugeni, Găiseni, Crevedia Mare, Mârşa, Grădinari, Cosoba. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio ale autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din municipiu și ulițele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.
Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.) în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu