La data de 8 octombrie, ora 18:30, o tânără de 20 de ani din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe aleea adiacentă parcului Steaua Dunării, nu a respectat semnificația indicatorului „cedează trecerea” și nu a acordat prioritate de trecere unui autovehicul condus de către un bărbat de 51 de ani din municipiul Giurgiu, intrând în coliziune cu acesta. În urma evenimentului rutier, nu au fost înregistrate victime.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest Drager, care a indicat valoarea 0 pentru conducătoarea auto însă 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto.

Bărbatul în cauză a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

La doar câteva ore mai târziu,  sâmbătă (9 octombrie) , ora 2:00 dimineața, un tânăr de 24 de ani din Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada ”1 Decembrie 1918” din municipiu, la intersecția cu Bulevardul ”Academician Miron Nicolescu”, a virat la dreapta către Bulevardul București, a pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune cu un stâlp metalic. În urma evenimentului rutier, nu au fost înregistrate victime.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărului i-a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

(Jurnal)