Adunarea Generală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, sesiunea a II-a, din 11 iulie, a.c.,reunind ziariști și șefi de filiale din toată țara, a avut pe ordinea de mai multe puncte de cea mai mare importanță. În primul rând, s-a votat în unanimitate alegerea lui Doru Dinu Glăvan în funcția de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. 

Apoi, au fost alese și celelalte organisme de conducere ale Uniunii – Consiliul Director, Comisia de atestare profesională, Comisia de cenzori.

Membrii noului Consiliu Director sunt: Nicolae Băciuț, Mădălina Corina Diaconu, Claudius Dociu,Daniela Gîfu, Iuliana Gorea Costin, Roxana Istudor, Miron Manega, Răzvan Onesa, Sorin Stanciu, Gheorghe Văduva, Cornel Cepariu. Mihai Milca, Mircea Pospai.

Componența celorlalte organisme de conducere a UZPR a rămas neschimbată, cu excepția trecerii la conducerea Comisiei de atestare profesională a binecunoscutului jurnalist Dan Constantin, odată cu numirea ca vicepreședinte a lui Sorin Stanciu, alături de Roxana Istudor.

Adunarea Generală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a aprobat în unanimitate ca filialele să țină alegeri pentru conducere la fiecare patru ani, continuarea eforturilor pentru legiferarea zilei de 28 iunie ca Zi a Ziaristului Român, inițierea unor site-uri de profil, sub egida UZPR, care să conecteze Uniunea cu presa din America latină și respectiv cu Orientul îndepărtat.

Adunarea Generală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, statutară, derulată în numele jurnaliștilor care fac parte din cea mai mare organizație de breaslă din România, a aprobat în totalitate programul pentru viitorii patru ani al președintelui Doru Dinu Glăvan, care, alături de noua sa echipă, și-a propus și a prezentat colegilor din toată țara un program ambițios, care continuă realizări remarcabile și care a fost votat de reprezentanții tuturor membrilor UZPR din țară.