Cu ocazia Zilei Învățătorului, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ ”IANCU MARIANA„ din GIURGIU, prin prof. univ. dr. Mariana Iancu a donat 100 de cărţi,  pungi cu rechizite școlare și a derulat o serie de activități educative.

 Cu ocazia Zilei Învățătorului, 5 iunie, ASOCIAŢIA  a desfăşurat și o campanie de activităţi caritabile, sociale şi educative, în cadrul proiectului ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ, din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET .

 Și pentru că 5 Iunie, este și Ziua Mondială a Mediului, ASOCIAŢIA  a derulat și alte câteva activități de educație ecologică  în cadrul proiectului ˮMINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOSˮ din PROGRAMUL STRATEGIC al A.A.C.I.M. pentru anul 2022.

Astfel, ASOCIAŢIA  IANCU MARIANA a  achiziţionat şi donat 100 de cărţi bibliotecilor unor şcoli partenere, 20 de pungi cu rechizite școlare unor copii nevoiași din unele şcoli partenere, a oferit consultanţă şcolară, consiliere şi orientare şcolar-profesională prin administrarea unor teste de aptitudini profesionale şi a unor chestionare de interese profesionale la mai mulți elevi din instituții de învățământ partenere,  etc.

Totodată Asociația a elaborat o petiție despre problemele mizeriei de pe străzile și bulevardele giurgiuvene și ale prezenței câinilor comunitari pe acestea, petiție adresată Primăriei Municipiului Giurgiu, în vederea rezolvării problemelor de mediu și asigurării unui mediu sănătos pentru toți giurgiuvenii.

În cadrul proiectului ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ, vineri, 3 iunie, preşedinta Asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu,  însoţită de  prof.  Florentina Dapcea, a donat 50 de cărţi bibiotecii Școlii Gimnaziale ˮSFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENIˮ, implicată în numeroase proiecte Erasmus, Comenius și cu Banca Mondială, și 50 de cărţi bibiotecii Școlii Gimnaziale ˮACADEMICIAN MARIN VOICULESCUˮ din Giurgiu.

Cărţile donate, recomandate prin programele şcolare, sunt cărţi de pedagogie, cărţi de limba şi literatura română și de matematică, utile în pregătirea elevilor pentru evaluările naţionale, diferite cărţi ştiinţifice, dicționare, cărţi de beletristică, etc.

De asemenea, odată cu donarea de cărţi, bibliotecilor, au fost donate și pungi cu rechizite școlare (blocuri de desen, acuarele, cutii cu culori, caiete de matematică, caiete dictando, pixuri, creioane) la un număr de 20 de copii defavorizați social, ai Școlii Gimnaziale ˮSfinții Martiri Brâncoveniˮ și Școlii Gimnaziale ˮAcad. Marin VOICULESCUˮ din Giurgiu.

 Totodată ,  trebuie precizzat că ASOCIAŢIA  IANCU MARIANA a susţinut mai mulţi copii defavorizaţi social în cei aproape opt ani de funcţionare, donându-le ghiozdane, rechizite şcolare și tablete electronice, achiziţionate cu fonduri proprii, din donaţii ale preşedintei.

În același timp, A.A.C.I.M. solicită Primăriei Giurgiu şi Consiliului Local Giurgiu, care au la dispoziţie fonduri bugetare, guvernamentale, să sprijine în educaţie astfel de copii nevoiaşi.

 Asociația  IANCU MARIANA solicită instituţiilor abilitate ale statului român să îndrepte şi să corecteze situația salarială a profesorilor, să crească salariile profesorilor în acest an, 2022, măcar prin aplicarea legii existente, să modifice Legea-cadru nr. 153 / 2017 privind salarizarea din fonduri publice în sensul creșterii salariilor cadrelor didactice, să facă dreptate şi echitate socială profesorilor! Stimați Guvernanți, respectați Educația, respectați legile țării și dreptul la educație al copiilor, dar și dreptul la un salariu decent al profesorilor!

Cu ocazia Zilei Învățătorului, preşedinta Asociație  urează tuturor cadrelor didactice tradiționalul ˮLA MULȚI ANI!ˮ, multă sănătate, putere de muncă și aspirații profesionale împlinite! Felicitări tuturor celor care îi învață și îi educă pe copii și pe tineri!

 

(Preşedinta ASOCIAŢIEI Prof. univ. dr. Mariana Iancu)