Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat doi cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în România, folosind cărți de identitate emise de autorităţile bulgare ce aparţineau altor persoane, cu scopul de a ajunge în Franța.

În data de 06.09.2019, în jurul orei 22:40, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasageri într-un autoturism, două persoane care au prezentat la controlul de frontieră două cărţi de identitate emise de autoritățile bulgare.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că persoanele prezente în punctul de trecere nu sunt aceleași cu cele din fotografiile documentelor prezentate la control, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat că persoanele în cauză sunt cetăţeni turci, în vârstă de 38, respectiv 46 de ani, şi au încercat să folosească două cărți de identitate care aparţineau altor persoane. Aceştia au declarat că au procurat cărțile de identitate din Bulgaria, de la un conațional, în schimbul sumei de 1.500 de euro fiecare și au recurs la această metodă pentru că doreau să ajungă în Franța deși nu deţineau documente de călătorie valabile.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.