Doi minori giurgiuveni, bănuiți de furt, arestați la domiciliu!

0
257

Doi minori, de 16, respectiv 17 ani, din municipiul Giurgiu,  au fost arestați la domiciliu pentru 20 de zile, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință în formă continuată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 25 noiembrie , ora 7:00, polițiștii giurgiuveni au fost sesizați prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de către un bărbat din municipiul Giurgiu,  că persoane necunoscute i-au furat autoturismul, ce se afla parcat pe strada Oltului, din Municipiu.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Serviciului Criminalistic, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au identificat autoturismul furat, abandonat pe o stradă din municipiul Giurgiu.

Din cercetări a rezultat faptul că doi minori, de 16 și respectiv 17 ani, ambii din municipiul Giurgiu, în perioada 23-27 noiembrie, ar fi sustras trei autovehicule, pe care le-ar fi condus pe rând, pe mai multe drumuri publice din municipiul Giurgiu, precum și pe D.N.5B, provocând chiar și pagube materiale unui autovehicul parcat regulamentar.

La data de 27 noiembrie , cei doi minori au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 28 noiembrie, aceștia au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Giurgiu, cu propuneri procedurale, fiind dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 20 de zile.

(Jurnal)