Luni 18 august, la ora 16.20,  doi ”mitocani ai șoselelor”, cum au fost  botezați de cetățeni, cei ce încalcă voit, regulile de circulație,  au găsit de cuviință să stea de vorbă cu autoturismele lor ”bengoase” (Mercedes și Audi) chiar cu 50 de cm înainte de  prima trecere de pietoni de la sensul giratoriu (din dreptul Primăriei Giurgiu), către Centrul Municipiului.

Atenție! Pe trecerea de pietoni, la acel moment nu trecea nimeni!! Ei însă acolo aveau chef cei doi să staționeze, ce vreți?!

Autoturismele, aflate  în plin trafic, nesinchisindu-se de vehiculele ce veneau din spate.

Claxonați de chiar jurnaliștii cotidianului nostru cei doi s-au arătat extrem de enervați…La insistențele noastre ”mitocanul” brunet  din Audi, negru, a dispărut, în trombă,  undeva în dreapta, spre BRD. Am reușit să surprindem însă, din mersul mașinii, pe cel care a inițiat acest mod inedit de conversație în trafic, imagini pe care vi le redăm alăturat.

Precizăm că am făcut o adresă către Inspectoratul de Poliție Giurgiu, Serviciul Circulație pentru a fi sancționat gestul celor doi. Așteptăm acum, așa cum este firesc,  să fim chemați și audiați împreună cu autorul infracțiunii.

Solicităm totodată tuturor conducătorilor auto giurgiuveni să ne trimită la redacție fotografii sau relatări privind fapte reprobabile ale ”mitocanilor șoselelor”, indivizi care cred că părinții le-ar fi cumpărat șoseaua…!

Ni se pare mai eficient ca opinia publică să îi îndrume pe agenții de circulație spre cazuri ca cel relevat de noi în aceste rânduri decât să se coacă sub caschete,  pe marginea șoselei, la 35 de grade.

Așteptăm o autosesizare…Asta ca  să fim siguri că la Giurgiu, Poliției chiar îi pasă!

(Jurnal)