”Doi elefanți se legănau, pe o pânză de păianjen…” SOS la Legea amnistiei și grațierii!

1
224

legea amnistieiZece elefanți,  se legănau, pe o pânză de păianjen…este un cântec al copilăriei noastre care pare reiterat astăzi de președintele României într-o sintagmă rostită ca un semnal de avertizare la efectele dezastruoase, pe care le-ar putea avea Legea amnistiei și grațierii.

Protestele   împotriva  proiectului acestei Legi au scindat  în doar o săptămână, pur și simplu România, o țară ai cărei politicieni ne-au demonstrat  că  nu avem nevoie de dușmani externi, acreditând definitive ideea că suntem experți în  ură și  manipulare.

Nouă elefanți, se legănau…Tot acest haos, a fost transformat de unele televiziuni  conduse de infractori și penali dați în urmărire internațională, într-un război al  românilor contra românilor. Nimeni nu contestă modul  absolut remarcabil al PSD-ului de a-și face campanie electorală, nimeni nu poate contesta (încă ) măsurile economice benefice ale Guvernului  și nici programul social cu care s-au prezentat cele două partide PSD +ALDE în campanie și nici  modul de aplicare, însă nu ar fi corect să trecem cu vederea acest  fel nedemocratic de a adopta ordonanțe care au ca unic scop eliberarea unor infractori de răspunderea penală.

Opt elefanți,  se legănau…Aici trebuie înțeleasă exact reprezentarea dezastrului. Grațierea unor pedepse nu înseamnă doar faptul  că ies niște oameni din pușcării și cu asta gata. Amnistierea unor infracțiuni înseamnă mult mai mult. Odată intrată în vigoare amnistia, fie și pentru o singură zi, încetează toate procesele și se clasează toate anchetele aflate în curs, care vizează infracțiunile iertate prin amnistiere. În concluzie toți cei aflați la acest moment în cercetări pot răsufla ușurați că au scăpat. Ba chiar mai mult, au rămas și cu banii furați…Ne referim aici evident la cei urmăriți pentru fapte de corupție .  Concret, estimările curente arată că, pe parcursul lunii februarie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va emite hotărârea-pilot împotriva României privind condițiile din penitenciare, despre care presa a tot scris în termeni sumbri (supraaglomerare, lipsă de igienă etc). Cu toate acestea, hotărârea-pilot ar putea  fi folosită drept o perdea de fum, deoarece ar justifica doar legiferarea grațierii. Concret, prin grațiere, ar urma să se detensioneze condițiile din penitenciare, prin eliberarea celor deja aflați în spatele gratiilor, amnistia neavând nicio treabă cu condițiile pe care trebuie să le îndure în continuare  actualii deținuți.  Problemea asistenței   medicale, lipsa medicilor și a psihologilor, condițiile precare  din spitalele- penitenciar , nu își vor găsi nicio rezolvare, prin această măsură, România continuând să fie condamnată la CEDO pentru condițiile precare din penitenciare. Așa cum observam deunăzi , în timp ce se clamează starea precară a  închisorilor , bugetul din acest an  în loc să dea , a mai luat  niște bani din ceea ce putea să însemne noi dotări.

Șapte elefanți,  se legănau… Ce să înțelegem atunci din asta? Să fim onești și să recunoaștem că această  Lege este dedicată pentru  : Sebastian Ghiță, Dan Voiculescu ( că are peste 60 de ani, căruia  i s-ar reduce pedeapsa și ar ieși peste câteva luni), Adrian Severin, Gabriel Oprea, Elena Udrea, Nicușor Constantinescu, Neculai Onţanu , Marian Vanghelie, Titus Corlățean, Sorin Blejnar, Vasile Blaga, Dan Şova, Bogdan Olteanu, Relu Fenechiu, Romeo Stavarache și  mulți, mulți alții care au furat nestingheriți miliarde din banii noștri. După cum observați Legea a devenit totodată transpartinică, venind în folosul politicienilor cu probleme în justiție , atât de la ”stânga” cât și de la ”dreapta”, ceea ce i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva există chiar o înțelegere tacită a partidelor de la guvernare cu cele aflate acum în Opoziție…

Șase elefanți, se legănau… În consecință, dacă Legea va fi promulgată,  tot acest pachet de măsuri sociale nu a fost menit decât  pentru a frăgezi vigilența cetățenilor, de a-i determina să accepte ca marii corupți ai României să meargă acasă liniștiți și cu buzunarele pline , râzându-le în nas așa cum au făcut-o de 27 de ani încoace. Primari, președinți de consilii județene, lideri de Organizații politice, oameni de afaceri (cu statul!) , funcționari publici cercetați pentru mai mari sau mai mici fapte de corupție, vor reveni în spațiul public, încet, încet în funcții de conducere,  și mai înverșunați și mai frustrați și mai dornici de răzbunare…

Cinci elefanți, se legănau… Iată de ce apelul oamenilor onești nu trebuie făcut numai Guvernului, ci întregii clase politice din Parlamentul României. Nu este  normal  ca pentru mize personale să scindați o întreagă Românie, să îi acuzați de mineriade ad hoc pe cei care plătesc impozite , care părăsesc tot mai des  țara pentru a-și putea ajuta de acolo, dintre străini, familia lăsată acasă, cetățeni cu frica lui Dumnezeu care nu vor să accepte să fie în continuare mințiți și umiliți de o mână de infractori cu statut de politicieni.

Patru elefanți, se legănau…  Cu toții suntem coștienți că banii furați de acești paraziți trebuiau investiți în spitalele noastre care arată  la fel de rău ca penitenciarele, în  șoselele  și autostrăzile care se surpă una după alta, pline de gropi,  în școlile în care elevii să nu mai aibă toaleta în curte , în azile de bătrâni unde asistența și condițiile acordate părinților și bunicilor noștri sunt mai mult decât formale.

Trei elefanți, se legănau…Nu este drept domnilor politicieni să îi umiliți și să îi trădați  pe românii care v-au acordat încrederea, trimițându-vă  să îi reprezentați în cel mai înalt for al națiunii.  Dacă oamenii aceștia au ieșit în stradă, acești tineri și frumoși ai noii generații, este tocmai pentru a apăra cutumele  fragilei noastre democrații. Iată de ce toți cei care au ieșit în straă în aceste zile (și probabil vor mai ieși de fiecare dată când este pe cale de a se săvârși o nedreptate),  nu cer altceva decât să  recuperați prejudiciile din dosarele penale, investind  acești bani în aceea Românie pe care ați promis-o tuturor românilor în campania electorală. Dar  înainte de toate dovediți-ne prin gestul vostru, că nimeni nu este mai presus de lege, indiferent de funcție și de  partidul din care face parte.

Doi elefanți , se legănau…

(Redacția)