Robert Costache și Iulian Tănașcu sunt cei doi tineri care, la începutul pandemiei, au decis să implice asociația pe care o reprezintă, „Călător prin România”, într-un proiect de digitalizare a educației, mai exact de donare de tablete copiilor fără posibilități materiale.

Primele tablete au ajuns înainte de începerea școlii, la 80 de copii din mai multe comune din județ. Mai exact, este vorba despre peste 100 de tablete care au fost distribuite în trei comune din județul Giurgiu.

Numai că, la mai bine de două săptămâni de la debutul cursurilor, reporterii publicației „Jurnal giurgiuvean” au identificat doi copii, două eleve ale Școlii nr. 5 din municipiu, care sunt crescute, de mai bine de șase ani, de tată și de bunica paternă, după ce mama lor le-a părăsit. Alături de ele mai este un băiețel de aproape șapte ani, elev în clasa pregătitoare a aceleiași școli. Cu sprijinul „Jurnalului giurgiuvean”, Asociația „Călător prin România” le-a oferit celor două fetițe, Elena și Antonia, câte o tabletă, atât de necesare pentru derularea cursurilor în perioada următoare. Până acum, cele două s-au chinuit să învețe folosindu-se de telefonul tatălui lor, după ce acesta se întorcea de la muncă.

Alături de Iulian Tănașcu (președinte Asociația „Călător prin România”) și vicepreședintele acesteia, Robert Costache, s-au aflat alte două membre sufletiste ale Asociatiei: Iuliana Andreea Călina și Iulia Anne Marie Cuțăr, impresionate, și ele, de povestea celor două fetițe.

Despre donația făcută sâmbătă, 10 octombrie, ne-a vorbit chiar președintele Asociației „Călător prin România”, Iulian Tănașcu.

De altfel, reprezentanții Asociației au declarat că vor urmări în continuare ca elevi aflați în situația celor două fetițe să fie sprijiniți, pentru a putea învăța.

(Jurnal)