Doi cetățeni străini au fost prinși în frontiera Giurgiu. Unde doreau ei să ajungă… (VIDEO)

0
50

 

Doi cetăţeni sirieni au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni, ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier încărcat cu vată minerală. Aceștia intenționau să ajungă ilegal în Norvegia.

În cursul acestei nopți, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, vată minerală din Turcia pentru o societate din municipiul București.

La verificarea mijlocului de transport cu aparatura de detecție din dotare, polițiștii de frontieră giurgiuveni au observat că sonda de măsurare a valorilor de dioxid de carbon indică o valoare mare de concentrație în remorca TIR-ului.

Astfel, a fost deschis compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, iar în interior, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse două persoane, o femeie și un bărbat.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni sirieni, o tânără în vârstă de 17, respectiv un bărbat de 37 de ani.

Cei doi au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Norvegia.

În acest context, polițiștii de frontieră  le-au  întrerupt călătoria celor doi,  iar conform protocolului româno-bulgar, ei au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.  

(Jurnal)