Doi cetățeni libieni, ascunși sub vagonul unui tren de marfă, găsiți de polițiștii de frontieră Giurgiu…Unde vroiau să ajungă?

0
121

În data de 14 februarie, în jurul orei 07.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviar, în stația comună de control Ruse Triaj, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit doi cetățeni libieni ascunși sub vagonul unui tren de marfă, în zona boghiurilor. Trenul marfar era încărcat cu electrocasnice și se deplasa pe ruta Turcia-Germania.

Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite sunt doi cetățeni libieni, în vârstă de 22, respectiv 34 de ani. Aceștia au declarat că au plătit unui cetățean sirian suma de 3.000 euro fiecare, cu scopul de a-i ajuta să ajungă în Germania.

Împotriva fugarilor s-a luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetățenii libieni au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.