Doi călători clandestini, prinşi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

0
94

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu piese auto, doi cetățeni din Afganistan și Bangladesh, care intenţionau astfel să ajungă ilegal în Germania.

În data de 06.09.2018, ora 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca DAF, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru Romania.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite două persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi cetățeni sunt din Afganistan și Bangladesh, în vârstă de 25, respectiv 30 de ani. Tinerii au declarat că s-au urcat în semiremorca camionului într-o parcare din Turcia, fără știrea șoferului. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei doi tineri au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.