Până la jumătatea lunii septembrie, la nivelul Casei Județene de Pensii Giurgiu au fost depuse 2876 de cereri pentru biletele de tratament în stațiunile balneoclimaterice, cele mai multe, peste 80%, fiind solicitări pentru perioada iunie – septembrie 2019.

„Din cele 142 de bilete alocate pentru seria cu numărul 13, ale cărei plecări sunt stabilite pentru 20, 21, 22 și 24 septembrie, au fost valorificate 132 de bilete. De altfel, în această serie avem și un număr de 22 de bilete gratuite, pentru anumite categorii de pensionari – veterani, foști deținuți politici etc. Restul de 10 bilete nevalorificate încă sunt pentru stațiunile Amara – 8 bilete, Pucioasa – 1 bilet și Felix – 1 bilet”, precizau, pentru „Jurnal giurgiuvean”, reprezentanți ai Casei Județene de Pensii Giurgiu.

Durata unui sejur este de 16 zile, din care 12 sunt alocate tratamentului balnear efectiv. Pentru a beneficia de un astfel de bilet, solicitantul trebuie să depună o cerere cu cel puțin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul de tratament, și, pentru a fi luată în considerare, cererea trebuie să fie însoțită de documente justificative.

Numărul maxim de stațiuni pentru care poate opta solicitantul este de trei.

Pentru a beneficia de tratament balnear, solicitantul trebuie să aibă calitatea de pensionar din sistemul public de pensii, asigurat al acestui sistem sau beneficiar de legi speciale.

Cuantumul achitat de solicitant este de jumătate din valoarea pensiei (pentru cei care sunt pensionari din sistemul public), sau jumătate din valoarea biletului de tratament (salariații al cărui venit lunar este mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie).

Cele mai solicitate stațiuni au fost Căciulata, Covasna, Pucioasa, Olănești, Băile Felix, Băile Herculane, Saturn, Mangalia, Eforie Nord, Techirghiol, Vatra Dornei, Neptun și Slănic Prahova.

(Jurnal)