Cu aproximativ o săptămână în urmă, mai exact pe  12.09.2019, comisari din cadrul CRPCR București-Ilfov au efectuat un număr de 12 acțiuni de control privind verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor pe raza Județului Giurgiu.

Controalele efectuate au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor textile și de încălțăminte, a produselor alimentare și cosmetice. De asemenea s-au efectuat verificări la unitățile de alimentație publică.
 
Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 34 amenzi contravenționale în cuantum de 239.500 lei și un avertisment.

Au fost verificați 5 operatori economici care comercializau produse alimentare fără a fi respectate condițiile prescrise și declarate de producători, cât și produse ce se aflau în afara datei limită de consum sau care se vindeau vrac, neetichetate, neputându-se identifica data durabilității minimale (condimente, ketchup, muștar); comercializare de preparate din carne neetichetate în totalitate și fără documente de proveniență. 
 
La cei 6 operatori economici care prestau servicii de alimentație publică s-a constatat că prin serviciile oferite, puteau pune în pericol sănătatea consumatorilor, întrucât produsele folosite în procesul tehnologic de preparare a produselor culinare nu erau sigure deoarece nu erau însoțite de etichete de produs care să conțină principalele elemente de identificare și caracterizare.
 
S-a constatat existența în spațiul de depozitare, a unor produse cu data limită de consum depășită, utilizarea în spațiul de preparare a doua cântare fără verificare metrologică, nerespectarea condițiilor de vecinătate impuse de legislația sanitară în vigoare. De asemenea în spațiul de depozitare existau preparate culinare neetichetate în totalitate, erau folosite spații și condiții necorespunzătoare pentru producție, depozitare, comercializare. Nu erau asigurate condițiile igienice corespunzătoare, necesare desfășurării activității, respectiv lipsa grupului sanitar pentru consumatori.

Ca urmare a deficiențelor constatate a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, cât și oprirea definitivă a comercializării și retragerea definitivă din circuitul consumului uman a produselor neconforme.