Sub titlul „Cum ești făcut rău-platnic, la Giurgiu, deși îți plătești taxele la timp”, un site local acuza angajații Direcției de Impozite și Taxe Locale Giurgiu de faptul că, deși unii contribuabili aveau achitate la zi dările către bugetul local, aceștia ar fi figurat, de fapt, cu restanțe. Mai mult, același site scria „În plus, au fost trimiși și reprezentanți ai Direcției de Taxe și Impozite pe teren, pentru a-i conștientiza, vezi Doamne, pe contribuabili, să își plătească dările la bugetul local”. 

Pentru lămuriri cu privire la cele publicate în articolul cu pricina, l-am contactat pen directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea, care a preciza, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

În această perioadă facem o serie de informări atât celor care înregistrează restanțe, dar și acelor contribuabili cu sume care au termene de plată până la 31 decembrie 2020.

Informările acestea nu sunt acte administrative de sine stătătoare, adică nu produc efecte juridico-fiscale ci doar informează contribuabilii asupra situației fiscale până la sfârșitul lui 2020.”

În acest moment sunt restanțieri un număr de 13.083 persoane fizice cu sume ce depășesc valoarea de 100 lei. Valoarea totală a acestor restanțe depășește suma de 15.000.000 lei, la ora la care vorbim, a mai precizat directorul DITL Giurgiu.

(Jurnal)