DITL Giurgiu asigură servicii și persoanelor nevaccinate. Află aici, cum?

0
327

Direcția de Impozite și Taxe Locale Giurgiu aduce la cunoștința publicului că începând de luni, 25 octombrie, accesul în incinta DITL Giurgiu, se va face în condițiile prevăzute de dispozițiile art. 12 din Anexa nr.3 la Hotărârea Guvernului nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, vor avea acces în clădire:
– persoanele care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Prin excepție, este permis accesul avocaților pentru exercitarea activităților prevăzute la art. 3 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Pentru restul persoanelor care nu se încadrează în categoriile de mai sus au fost amenajate spații de relații cu publicul și plata taxelor la nivelul fațadei clădirii.

„De cele mai multe ori soluțiile simple sunt cele mai bune și cele mai la îndemână. Pentru cei nevaccinați, pe lângă varianta preluării documentelor de la intrare de către angajații DITL, am preferat să mai amenajăm și aceste două puncte de servire. Vrem ca de la noi să nu plece nimeni nemulțumit!” – ne-a precizat directorul instituției, Laurențiu Țintea.

O variantă simplă și extrem de comodă este varianta plăților on-line a taxelor și impozitelor prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

De asemenea pentru orice fel de servicii fiscale din aria de atribuții a instituției, DITL Giurgiu mai pune la dispoziția cetățenilor site-ul www.ditlgiurgiu.ro.

(Ana Magheru)