După cum bine știți în cursul zilei de 25 august, Distrigaz Sus Rețele, a sistat furnizarea de gaze naturale pentru o perioadă de 2 zile, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru toți operatorii economici din întreg municipiul Giurgiu.

Alimentarea cu gaz metan a fost oprită ca urmare a realizării unor lucrări la conducta care alimentează întreg municipiul Giurgiu.

Pentru facilitarea realizării unui proiect de alimentare cu gaze a fost necesară devierea conductei de gaz metan care alimentează municipiul Giurgiu.

Realizarea tronsonului deviat s-a încheiat, iar acum este necesară cuplarea acestuia la conducta de gaz metan în funcţiune.

Am luat legătura cu directorul Spitalului Județean Giurgiu, Dragoș Chivu acesta informându-ne că „SJU Giurgiu nu are încheiat contract cu societatea de distribuţie a gazului metan, deci nu le-a fost afectată activitatea, spitalul având propriul sistem de alimentare cu gaz metan.

În ceea ce privește asigurarea alimentării cu apă caldă, deși aproape toate secţiile sunt dotate cu boilere electrice care sunt folosite în astfel de situaţii, acestea nu au făcut integral față necesarului zilnic de apă caldă.”

Am solicitat informații actualizate Prefecturii Giurgiu pe care vi le punem la dispoziție:

„Cuplarea noii conducte de gaz care alimentează municipiul Giurgiu s-a încheiat cu succes aseară târziu. La această oră s-a repus sub presiune toată rețeaua și s-a demarat repunerea în funcțiune a tuturor consumatorilor, branșament cu branșament. Estimăm încheierea completă a acțiunii azi, ora 14.00”

(Jurnal)