Disponibilitate și mult efort din partea salariaților Giurgiu Servicii Publice, pentru ca cetățenii să fie mulțumiți…

0
637

     Expertiza își spune cuvântul – ne spunea directorul Societății Giurgiu Servicii Publice, Adrian Răcaru, referindu-se la faptul că încă de la prima zăpadă căzută în această iarnă, salariații săi au acționat eficient reușind să descongestioneze principalele artere de trafic pentru circulația autovehiculelor. Este al treilea an când ne luptăm cu zăpada…Din păcate sunt și persoane care consideră că timpul  a fost cel ce ne-a ajutat, și că eforturile noastre au contat prea puțin. Cert este faptul că am lucrat uneori și câte 16 ore pe zi, de la prima zăpadă. Sunt mulțumit, constatând faptul că există multă disponibilitate din partea salariaților noștri – menționa Adrian Răcaru.  

Directorul GSL ne mai spunea că pentru a evita situațiile critice în care trebuie apelat la agenții economici ce dețin utilaje de deszăpezire, în acest an societatea pe care o conduce va recurge la un leasing pentru accesarea unor atelaje de deszăpezire. Împreună cu Primăria Giurgiu, după mai multe consultări cu primarul Municipiului, am convenit să apelăm la un contract de leasing pentru a achiziționa niște utilaje care nu ne-ar mai pune în situația de a fi dependenți de alții, în perioada iernilor cu căderi masive de zăpadă. Încercăm să luăm însă niște utilaje corespunzătoare, cu care să putem interveni eficient pe străduțele înguste ale municipiului. Spun asta pentru că de multe ori nu putem interveni, cum s-a întâmplat și în această iarnă, pe anumite străzi, din cauza autoturismelor parcate de o parte și de alta a lor…Consider însă că la acest moment orașul arată binișor în privința dislocării zăpezii căzute în mai multe reprize. La prima intervenție a fost mai greu,  căci ninsoarea a căzut masiv spre dimineață, orele 5, 6, când autovehiculele erau în trafic și nu se putea interveni direct asupra carosabilului. Au fost și situații în care în timp ce echipajele de poliție mergeau în fața utilajelor pentru a le crea culoar pentru desfășurarea facilă a activității, tot felul de conducători  se interpuneau între utilajele noastre ce împrăștiau materialul antiderapant și echipajele poliției, creând astfel blocaje în trafic – ne mai spunea directorul GSP.

 Și colac peste pupăză, în preajma sărbătorilor am avut și un scurt în zona de alimentare cu energie electrică a străzii din zona Mihai Viteazul – Abator. Circa 50 de lămpi nu au mai funcționat și zona s-a cufundat în întuneric. Oamenii noștri au lucrat de dimineață până noaptea pentru redresarea situației. Îi mulțumim domnului Lucian Florea, patronul firmei REOS, care ne-a reparat lămpile pentru a le remonta. La toate acestea s-a adăugat, în acest timp, mentenanța celorlalte servicii pe care trebuie să le asigurăm populației, în fiecare moment.

Lăsând puțin la o parte iarna, Adrian Răcaru a evadat la un moment dat la grijile ce îi dau târcoale de pe acum,  și care vor veni odată cu instalarea anotimpului cald.

Odată cu vara vor începe lucrările de dezinsecție, căci apar țânțarii. La rândul său iluminatul trebuie menținut la parametrii optimi. Iată de ce am optat la sensori crepusculari. Un sistem care pornește în funcție de luminozitatea din mediul ambient. La acest moment lumina stradală se stinge dimineața la, aproximativ, ora 7 și 20…Sunt încă probleme cu rețeaua, și ea învechită. În consecință se dorește înlocuirea acestui sistem de iluminat al orașului. După cum probabil observați, încercăm totul pentru ca cetățenii să fie mulțumiți. Avem un colectiv ce își face bine treaba și care dorește  ca orașul în care muncesc și trăiesc să arate bine. Dovadă stă proiectul reușit al Aleiului din perioada sărbătorilor de iarnă care suntem convinși că i-a bucurat atât pe copii cât și pe părinții și bunicii acestora. Pentru realizarea a tot ce s-a făcut acolo au muncit de dimineață până seara, chiar și sâmbăta și duminica,  benevol, o echipă de vreo 10 oameni. Evident că am avut o satisfacție enormă să citim bucuria pe fețele copiilor care au pășit în acele zile în lumea de basm creată acolo împreună cu ei.

Ne-am despărțit de directorul GSP, Adrian Răcaru, promițându-i că vom reveni de îndată ce vor apărea situații noi, ce le vor solicita în mod major, intervențiile.

(Florian Tincu)