AcasăActualitateDisperați, transportatorii îi cer prim ministrului Ciolacu să intervină pentru deblocarea camioanelor...

Disperați, transportatorii îi cer prim ministrului Ciolacu să intervină pentru deblocarea camioanelor care așteaptă zile întregi, la Giurgiu, la frontiera cu Bulgaria

Transportatorii  sunt disperați și îi cer lui Ciolacu să intervină pentru deblocarea camioanelor care așteaptă zile întregi, la Giurgiu, la frontiera cu Bulgaria, din cauza controalelor  abuzive săvârșite de bulgari asupra camioanelor românești. 

Transportatorii români care duc sau aduc marfă  ajung să aștepte în vamă şi  şapte zile. Disperați aceștia  îi solicită premierului Marcel Ciolacu să intervină pentru deblocarea camioanelor de la frontiera cu Bulgaria, la Giurgiu.

Într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), remis miercuri către AGERPRES, transportatorii făceau apel la intervenţia urgentă a premierului României, cât și către ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, ministrului Afacerilor Externe şi ambasadorului României la Sofia pentru stoparea controalelor abuzive ale autorităţilor bulgare asupra camioanelor înmatriculate în România care transportă mărfuri către şi din Austria.

         Camioane blocate timp de 7 zile la Frontiera cu Bulgaria

Conform aceluiași comunicat autocamioanele au fost blocate timp de şapte zile la frontiera Bulgaria-România.

În lipsa unor măsuri urgente de rezolvare a acestei situaţii grave semnalate încă de anul trecut şi care s-a înrăutăţit anul acesta, transportatorii români solicită decuplarea României de Bulgaria în procesul de aderare la Schengen, având în vedere timpii extrem de ridicaţi de aşteptare pentru camioane la trecerea frontierei BG-RO care şi pe timpul verii au ajuns la 72 ore la toate punctele de frontiera comune. Transportatorii arată că, dacă oricum aşteaptă zile întregi să treacă frontiera BG-RO, aderarea României la Schengen, fără Bulgaria, ar rezolva timpii de aşteptare dintre România şi Ungaria, timpi care se ridică de la 6 la 15 ore uzual şi în timpul sărbătorilor din Ungaria au înregistrat un maxim istoric de 4 zile”, precizează organizaţia UNTRR care a sesizat această problemă încă de la începutul anului Comisiei Europene, precum şi autorităţilor relevante din România şi Bulgaria.

   TIR-urile ce transportă mărfuri spre Austria sunt imobilizate

Însă autorităţile bulgare îşi menţin practicile de a imobiliza timp de 7 zile vehiculele care transporta marfă pentru Austria.

Această practică nu vizează doar autovehiculele înmatriculate în România, ci toate autovehiculele care transportă mărfuri către Austria”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, de la începutul acestui an, situaţia timpilor de aşteptare la frontiera României cu Bulgaria s-a înrăutăţit semnificativ, din cauza intensificării controalelor autorităţilor bulgare pentru mărfurile care circulă din şi către Austria în toate punctele de trecere a frontierei Bulgaria-România, precum şi pe reţeaua rutieră a Bulgariei, în urma angajamentului luat  de Austria, de a spori controalele la frontierele terestre în contextul procesului de aderare la Schengen.

Ce i s-a întâmplat unui transportator din Giurgiu. INCREDIBIL!

Potrivit UNTRR, din cauza acestor controale amănunţite ale autorităţilor bulgare, se înregistrează perioade lungi de staţionare a vehiculelor inspectate.

Camioanele transportatorilor români încărcate cu marfă pentru Austria sunt blocate la Ruse, unde transportatorii se plâng ca sunt reţinute 7 zile, conform deciziei autorităţilor bulgare, fără a li se comunica în scris acest aspect şi operatorilor de transport. Unui transportator român din Giurgiu nu i se permite să treacă frontiera pentru că are camionul încărcat cu mărfuri pentru Austria, dar nu este lăsat să treacă nici măcar cu capul tractor, fără remorcă, doar pentru a ajunge la domiciliul său din Giurgiu”, susţine UNTRR.

Controalele excesive ale autorităţilor bulgare pentru mărfurile către Austria agravează situaţia transportatorilor rutieri români la frontiera RO-BG, unde aceştia sunt puternic afectaţi „de funcţionarea netransparentă a noului sistem de coadă virtuală la trecerea frontierei introdus de autorităţile bulgare din vara anului trecut şi gestionat abuziv de operatorul privat TIR Parking Ruse, stăpânul absolut al frontierei Ruse”.

 Acesta, spun transportatorii români, gestionează „după bunul plac”, atât coada virtuală, cât şi majoritatea locurilor de parcare pentru camioanele de la frontiera BG-RO.

Transportatorii români  sunt obligaţi să plătească tarife de peste 3 ori mai mari decât  bulgarii…

Nu există nicio procedură de informare şi raportare către publicul larg şi nici pentru utilizatori. Transportatorii români sunt discriminaţi în parcările operate de TIR Parking Ruse, în care sunt obligaţi să plătească tarife de peste trei ori mai mari decât competitorii lor bulgari şi să aştepte peste 30 de ore pentru a trece frontiera BG-RO, în timp ce transportatorii bulgari sunt lăsaţi să treacă mult mai repede frontiera”, se mai spune în document.

Potrivit sursei citate, toţi operatorii de transport care aleg să utilizeze alte parcări din Ruse aşteaptă un timp considerabil mai mare să treacă frontiera decât dacă utilizează TIR Parking Ruse.

Sesizăm un conflict de interese major prin împuternicirea unui jucător de a arbitra jocul, în speţă prin acordarea dreptului TIR Parking Ruse de a gestiona coada virtuală pentru toate camioanele, în condiţiile în care acesta este şi operatorul a două dintre cele 8 parcări de camioane de la Ruse, dar care gestionează circa 75% din capacitatea locurilor de parcare camioane din Ruse prin parcările proprii, fără nicio supraveghere sau monitorizare sau raportare către autorităţile din Bulgaria. Astăzi operatorii de transport români acuză un tratament discriminatoriu din partea autorităţilor bulgare şi operatorului cozii virtuale şi parcărilor din Ruse, precum şi favorizarea transportatorilor bulgari, care treptat preiau contractele dintre România şi Bulgaria, pentru că pot face mai multe curse într-o săptămână, spre deosebire de transportatorii români care sunt limitaţi la o cursă pe săptămână”, precizează organizaţia.

Astfel, UNTRR solicită implicarea Guvernului României în acţiuni urgente pentru deblocarea camioanelor transportatorilor români care aşteaptă zile întregi pentru a trece frontiera BG-RO, precum şi intensificarea intervenţiilor pentru eliminarea imediată a discriminării transportatorilor români la parcările din Ruse.

(Jurnal)

Foto: HotNews.ro

VREMEA

Giurgiu
ploaie moderată
8.3 ° C
8.3 °
8.3 °
92 %
6.1kmh
100 %
joi
13 °
vin
16 °
sâm
16 °
Dum
17 °
lun
12 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!