Deși, calendaristic, ar mai fi destul timp până la debutul iernii, totuși nu o dată s-a întâmplat ca sezonul rece să „ne ia pe nepregătite”, primii fulgi apărând, în anii anteriori, chiar și în luna octombrie sau noiembrie. Iată de ce la SC Giurgiu Servicii Publice SA există, la acest moment, un stoc de material antiderapant (în cazul în care urgența o va cere), după cum ne spunea directorul SC GSP SA, Adrian Răcaru.

„Am demarat procedurile de licitație, negociere și achiziție pentru tot ceea ce înseamnă material antiderapant, pentru iarna 2020 – 2021. Suntem, în acest moment, în plină procedură, dar țin să îi liniștesc pe locuitorii municipiului Giurgiu: dacă, doamne ferește, după o ploaie sau după o perioadă cu precipitații, ar interveni o scădere drastică a temperaturilor, iar pe drumurile din municipiu s-ar forma strat alunecos, putem interveni imediat. Atât utilajele au fost verificate și pregătite, cât și stocul de intervenție de urgență!”, ne spunea directorul Adrian Răcaru.

De asemenea, directorul SC GSP SA mai declara că, în continuare, angajații societății pe care o conduce efectuează dezinfecția spațiilor din domeniul public al municipiului (străzi, instituții subordonate, stații de autobuz, locuri de joacă etc), în timp ce alți salariați continuă cu montarea becurilor de tip LED, în zona Școlii cu clasele I-VIII „Acad. Marin Voiculescu” nr. 8 din municipiu.

„Încercăm să lucrăm cu cei șapte oameni pe care îi avem pentru zona instalațiilor electrice, în sensul că montăm și aceste becuri LED, dar ne ocupăm, în perioada imediat următoare, de pregătirea orașului pentru perioada de sărbători. Astfel, vom începe, în foarte scurt timp, să montăm ornamentele stradale (ghirlandele luminoase) pe arterele municipiului, astfel încât la începutul lunii decembrie această operațiune să fie complet finalizată”, a mai precizat directorul SC Giurgiu Servicii Publice SA, Adrian Răcaru.

(Jurnal)