Într-o recentă discuţie avută cu noul director general al Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu, Cristian Anculescu, acesta ne spunea că se află în perioada de identificare a problemelor cu care se confruntă în prezent corpul de control al instituţiei pe care o conduce.

Vreau în primul rând să subliniez relaţia bună de colaborare a colegilor mei, cu toate instituţiile publice deconcentrate  şi mai ales cu Serviciul de Investigare al Fraudelor Economice cu care s-au rezolvat cazuri deosebit de grele. Nu în ultimul rând doresc să salut disponibilitatea Jandarmeriei Giurgiu care ne sprijină permanent în acţiunile noastre – a dorit să precizeze directorul ITM. Întrebat cu ce fenomen se confruntă  cel mai des inspectorii ITM Giurgiu, Cristian Anculescu ne spunea: Cele mai multe sesizări în ultima perioadă sunt cele vizând munca la negru. Sunt încă destule firme care nu-şi plătesc salariaţii. Îi ţin cinci, zece zile, uneori chiar şi câte o lună după care îi informează că trebuie să plece, însă fără să li se plătească munca prestată.

Directorul ITM ne mai spunea că în perioada sărbătorilor de iarnă inspectorii îşi vor intensifica numărul controalelor  pe întreaga suprafaţă a judeţului, urmărindu-se cu prioritate relaţiile de muncă dintre angajat şi angajator , securitatea cât şi gradul de sănătate al salariaţilor , pe care Cristian Anculescu le consideră componente de bază în procesul de producţie al fiecărei societăţi.

(Florian Tincu)