Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Directorul DAPP Giurgiu, Sorin Ruse, ne prezintă graficul de lucrări de plombare şi reparaţii din Municipiul Giurgiu. Vezi când va fi gata şi strada ta!

Directorul DAPP Giurgiu, Sorin Ruse, ne prezintă graficul de lucrări de plombare şi reparaţii din Municipiul Giurgiu. Vezi când va fi gata şi strada ta!

0
Directorul DAPP Giurgiu, Sorin Ruse, ne prezintă graficul de lucrări de plombare şi reparaţii din Municipiul Giurgiu. Vezi când va fi gata şi strada ta!

De aproape două săptămâni Municipiul Giurgiu arată ca un vast şantier. Lucrările de reparaţii ale majorităţii străzilor din oraş face ca traficul autovehiculelor să fie puternic afectat, conducătorii auto fiind obligaţi să aleagă rute ocolitoare ale zonelor în care salariaţii Direcţiei Administraţia Domeniului Public şi Privat (DADPP) Giurgiu,  lucrează de zor în această perioadă. Dorind să aflăm cum arată  graficul de lucrări pentru următoarea perioadă  l-am contactat vineri 20 aprilie pe directorul DADPP, Ruse Sorin ,  care mai întâi de toate ne-a asigurat că aproape toate străzile de pământ din Municipiu au fost reparate.

Sunt zone în care străzile de beton impun un volum mai mare de efort, intervenţii mai laborioase decât în cazul asfaltării. Un astfel de caz  este strada Negru Vodă unde lucrăm de circa 2 săptămâni, urmând ca săptămâna viitoare să asfaltăm – ne spunea Sorin Ruse. Întrebat de groapa adâncă din imediata apropiere a Parcului Alei , chiar din intersecţie,  acesta ne-a spus: Sub groapa de care mulţi s-au mirat am găsit o avarie la ţeava de apă care alimenta zona, reparaţia fiind executată de cei de la Apa Service, urmând ca în câteva zile să finalizăm şi această lucrare. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetăţenilor,  dar reparaţiile trebuie executate cu grijă.  După ce locul afectat de gropi este decopertat se intră cu o  freză , respectându-se minuţios fiecare etapă …Aceste lucrări sunt mult mai complicate decât cele ce se execută în întregime, de la un capăt la altul al unei străzi. Mai trebuie spus că o plombă în asfalt are o garanţie de numai un an. Ale noastre au ţinut şi 3-4 ani , amănunt care cred eu nu e de neglijat. În privinţa lucrărilor ce trebuie efectuate în perioada următoare aş aminti  strda Sloboziei unde apar surpări frecvente datorită canalizării aflate  sub covorul asfaltic, străzile Bălănoaiei şi Ghizdarului, deschise traficului greu. În paralel am început şi repararea trotuarelor pentru ca la final totul să pară unitar. Cineva ne sugera să lucrăm noaptea,  dar  acest lucru impune costuri în plus. Mai trebuie evidenţiat şi faptul că temperaturile pe timp de noapte din această perioadă,  destul de scăzute,  nu ar fi  fost optime pentru lucrarea de asfaltare – mai preciza directorul DADPP Giurgiu, Sorin Ruse.  La finalul dialogului purtat, am fost asiguraţi că lucrările vor fi finalizate, în totalitate, la finele lunii iulie, jumătatea lunii august a acestui an.

 

Vă oferim mai jos lista străzilor ce sunt în curs de a fi plombate sau urmează  a fi reparate:

 

Şos. Oinac (deja începută),

Parc Tipografie,

şos. Prieteniei,

şos. Bucureşti ( în care în data de 20 aprilie s-au încheiat lucrările de reparaţii la sensul giratoriu din dreptul Spitalului judeţean),

strada 1 Decembrie ( zona Rudari),

str. Tineretului (zona Hotel Sud),

şos. Bucureşti (bl. 65-1D)

str. Trandafirilor (staţie de taxiuri)

sens giratoriu – Hotel Steaua Dunării

str. Sirenei nr. 44

str. Cerbului nr. 21

str. Baciu nr.  27 (capac canalizare),

str. Ghizdarului nr. 92

str. Ramadan (între bariera Ghizdarului şi şos. Alexandriei)

Şos. Sloboziei,

Intrarea în Zona Liberă

Şos.  Voestalpine

Str. Dobrogeanu Gherea (adiacent Parc Alei)

B-dul 1907 nr. 25

Str. N. Iorga ( fostă 6 Martie) nr. 41 şi 48

Str. Plevnei – ulicioara Linului

Str. Marin Gelea nr. 21

Str. Dunării

Str. I.C. Brătianu (fostă Eroilor)

Piaţa Centrală (în dreptul marketului „MegaImage” şi  a fostei clădiri a Inspectoratului de Pompieri ).

 

(Jurnal)  

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °