AcasăActualitateDirectorul Clubului de Fotbal ”Dunărea Giurgiu”, Marin Mirel,  ne vorbește  despre renașterea...

Directorul Clubului de Fotbal ”Dunărea Giurgiu”, Marin Mirel,  ne vorbește  despre renașterea echipei ”Dunărea Giurgiu”!

             Foto: Marin Mireldir. Clubul ”Dunărea Giurgiu -2020”    

Deși am avut o echipă, Astra Giurgiu, în prima Ligă a fotbalului din România, giurgiuvenii au rămas în continuare niște nostalgici, visând la momentul când vor avea o echipă construită cu jucători  get-beget din Municipiu și nu doar o formație care să poarte numele orașului. Și iată că după retrogradarea Astrei în eșalonul secund, autoritățile locale, primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu împreună cu directorul Clubului ”Dunărea Giurgiu” – 2020, Marin Mirel, au decis să sprijine lotul actual de tineri din Liga a IV-a (județeană) , pentru a promova în anii următori. Lucru care nu numai că i-ar bucura pe microbiștii autohtoni, dar ar conecta fotbalul giurgiuvean la marea scenă a fotbalului național, de data aceasta cu o echipă formată din jucători de la noi de acasă.

Cu câteva zile în urmă am schimbat câteva ”pase”, într-un dialog avut pe această temă, a relansării echipei Dunărea,  cu Marin Mirel, directorul Clubului giurgiuvean de fotbal, care ne spunea:

Un lucru îmbucurător este faptul că majoritatea jucătorilor ce au plecat la un moment dat, copii de perspectivă, s-au întors la echipă. Obiectivul nostru este limpede: Țintim, în următorii doi-trei ani promovarea în Liga  a III-a. Iar pe urmă, încet, încet să creștem valoric…Evident, cu ajutorul autorităților locale și a sponsorilor…căci fără sponsori nu putem să facem performanță, iar autoritățile locale nu pot susține singure acest proiect.

Întrebat când vor demara pregătirile echipei pentru actualul sezon, Marin Mirel ne-a spus: Am început antrenamentele încă din data de 19 iulie, când s-a reunit lotul. Avem un program de antrenament de 3 zile pe săptămână: marțea, joia și sâmbăta. În feiacre zi de Sâmbăta am decis să susținem câte un joc de verificare. Iată de ce  sâmbătă,14 august, am avut un meci de verificare cu o echipă din regiunea Ruse, ”Dunav Batin”, tot de nivelul Ligii a IV-a din Bulgaria, pe stadionul Astra. În echipă, la acest moment  sunt numai jucători din Giurgiu și evident din câteva localități ale județului. Dar nucleul de bază al formației este dat de tinerii din Municipiul Giurgiu. Vârsta medie  a lotului  nu depășește 22-23 de ani. Lotul este foarte tânăr, excepție făcând doi-trei jucători care au în jurul a treizeci, treizeci și ceva de ani – ne mai preciza directorul Clubului ”Dunărea”.

                    Foto: Jucătorii echipei bulgare Dunav Batin

Vorbindu-ne despre lotul actual directorul Marin ne spunea că lotul giurgiuvean ar mai avea nevoie de 3-4 jucători cu experiență: un vârf de atac și câțiva fundași.

                          Foto: Echipa Dunărea Giurgiu- 2020

Tot timpul încercăm să selectăm talente, să găsim noi jucători . Antrenorii noștri merg permanent prin școli să descopere copii talentați pe care să-i coopteze la echipele noastre de juniori. Dorim ca în final echipa să se bazeze, în proporție de cel puțin 80%, doar pe jucători giurgiuveni, așa cum echipa Dunărea a fost odată, dacă vă mai amintiți…  Antrenorii noștri se ocupă direct de selecția unor jucători talentați. Când vom promova în eșalonul superior , probabil că vom avea și un ”scouter” ( n.red.- descoperitor de talente) la echipă, care se va ocupa exlusiv de acest lucru. Cei talentați sunt urmăriți în partidele pe care aceștia le dispută în diferite competiții școlare și orice altă structură sportivă. Îi observăm și îi abordăm – mai spunea directorul Marin.

Foto: Imagine din timpul meciului de pregătire dintre cele două echipe  

Am dorit totodată să știm dacă există și o echipă de fete la nivel local, deseori văzând evoluând tinere ce loveau cu profesionalism mingea, pe terenul 2 al Stadionului ”Marin Anastasovici”.

Da, avem și o echipă de fete în Liga a II-a, afiliată la Liga Națională de Fotbal, ce poartă același nume: ”FCM Dunărea 2020 Giurgiu”, o secție de fotbal feminin. Este de apreciat faptul că  prin fotbalul feminin  am fost afiliați la Federație.  Secția fetelor  este finanțată de către Federație, pentru dezvoltarea  acestui sport, în rândul fetelor. Banii vin direct de la Federație pentru acest proiect și mă refer aici la finanțarea pentru deplasări, pentru jocuri și pentru celelalte…

Marin Mirel ne-a precizat totodată și ce anume au de câștigat sponsorii / investitorii prin sprijinul financiar acordat fotbalului. Pe lângă promovarea imaginii lor, aceștia  au voie prin Lege ca 20% din impozitul pe profit să îl direcționeze  către diverse activități sportive, culturale. La acest moment dispunem de circa 15.000 de lei/ lunar din sponsorizări. Acest lucru a fost posibil pentru că au venit alături de noi vreo 15 firme din Municipiu. Din județ mai puțin…Pentru că acolo, la ei în zonă, Primăriile și sponsorii ajută echipele locale.

La noi în Municipiu este de luat în calcul o colaborare  pe partea de sponsorizare cu Vestalpine și în viitor cu IRL ( Portul Trimodal), două instituții ce ar putea deveni sponsori principali ai echipei. Și de ce nu, un retailer important ce urmează să apară în zonă: IKEA. Vom încerca să atragem și societăți cu potențial, cum este ”Kaufland”, de exemplu. Important pentru noi este să ne îndeplinim obiectivul și în câțiva ani să promovăm în Liga a III-a, fiind afiliați la Federație, pentru că în această ligă altfel vin sponsorii… Meciurile  Ligii a III-a  se televizează, echipele putând câștiga și din drepturi de televizare. Așa se întâmplă cu majoritatea echipelor din Liga I , care se mențin din aceste drepturi. Astra, la rândul ei  s-a menținut până acum tocmai din acești bani și din cele câteva transferuri de jucători…

Înainte de a ne despărți de directorul Clubului de fotbal ”Dunărea Giurgiu” l-am întrebat care sunt așteptările sale și ale colegilor de Club, de la giurgiuvenii iubitori de fotbal.

De la susținători așteptăm să vină în număr cât mai mare la stadion, la meciurile Dunării Giurgiu, evident în măsura în care măsurile aplicate în cazul Pandemiei, ne va permite lucrul acesta. Eu sunt deja convins încă de acum că vor veni, căci giurgiuvenii sunt îndrăgostiți de echipa Dunărea. Dacă vom avea și rezultate, cu siguranță spectatorii vor umple stadionul și vor fi lângă noi…

De precizat că Programul (țintarul) meciurilor pe care Dunărea urmează a le disputata în noul sezon fotbalistic, încă nu a fost stabilit. Deocamdată s-a decis doar data la care va începe Campionatul Ligii a IV-a: pe data de 4 septembrie, așteptându-se în continuare evoluția Pandemiei.

 

 

 

 

 

 

(Florian Tincu)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
29 ° C
29 °
29 °
28 %
3.5kmh
85 %
mar
27 °
mie
26 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
13 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!